Chytrý náramek Fitbit Charge 4 umí česky a zvládá bezkontaktní platby

8
Chytrý náramek Fitbit Charge 4 umí česky a zvládá bezkontaktní platby
Fotografie: Fitbit
  • Nabízí až 7denní výdrží na nabití
  • Má GPS modul i možnost ovládat aplikaci Spotify
  • Na českém trhu s náramkem budete moci také platit
  • V dubnu se na českém trhu objeví za zhruba 4 tisíce korun

Společnost Fitbit dnes představila svůj nejnovější náramek Charge 4, který navazuje na Charge 3. Opět se jedná o chytré zařízení, které se však svými schopnostmi může měřit i s klasickými hodinkami. Nijak rozměrný náramek má obdélníkový dotykový displej a nabízí hned několik nových funkcí. Začněme kupříkladu vodotěsností celého těla, což znamená, že s náramkem můžete bez obav plavat. Vaše sportovní aktivity budete moci celkově lépe monitorovat, neboť se náramek chlubí integrovaným GPS modulem. Díky tomu nebudete muset při sobě neustále nosit telefon.

Se správou aktivit souvisí i nová funkce Active Zone Minutes, která nabídne nové personalizované informace o fyzické a srdeční aktivitě na bázi klidové tepové frekvence a věku. Náramek zvládne i měřit obsah kyslíku v krvi a podrobně monitorovat spánek. V praxi to znamená nejen cenné údaje, ale například i snaha náramku vás vzbudit v ideální spánkové fázi tak, aby pro vás vstávání bylo co možná nejpříjemnější.

Fitbit Charge 4

Charge 4 samozřejmě spárujete s telefonem a můžete se těšit na kompletní notifikace. Podporována je i rychlá reakce například na příchozí hovor. Jistě potěší, že náramek je kompletně lokalizován do českého jazyka. Nechybí ani funkce Fitbit Pay, což znamená, že můžete prostřednictvím náramku bezkontaktně platit, a to i na českém trhu. Mezi bankami tuto platební metodu podporuje například Česká spořitelna, AirBank nebo Komerční banka. Neméně důležitá bude výdrž na jedno nabití, ta se má pohybovat až kolem 7 dnů. V případě nepřetržitého používání GPS půjde o 5 hodin.

Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4 si můžete již od 1. dubna předobjednat v prodejních sítích Alza a Datart. Samotný prodej na českém trhu odstartuje 15. dubna za 4 190 Kč. Existovat bude také verze Special Edition, která v balení nabídne kožený a textilní řemínek, její cena bude 4 790 Kč.

Diskuze ke článku
Za 4200? :D :D :D
:P :P :P
St
No, až na to placení mi přijde, že náramek za 1 000 Kč toho umí stejně, ne-li více. A přeplácet tolik peněz jen za možnost placení mi nepřijde rozumné.
TT
Chápu, že článek není recenzí. Ale bohužel jen papouškuje pozitivní marketingové hlášky firmy.


Tak jen aby neazapadly některá negativa předchozí generace:

- Předchozí verze fungovala naprosto tragicky, pokud jde o to nejdůležitější: spouštění sportovní aktivity bylo asi 3x potáhnout, 3x zmáčknout. Často jsem zjistil, že nejdřív se bude 5 minut synchronizovat telefon a hodinky, ačkoli jsme měl permanentní synchrozaci zapnutou. Nakonec jsem prostě zapnul Endomondo, zmáčknul jedno tlačítko a vyběhnul.

- Co jsem naopak zapnuté neměl, bylo naprosto zbytečné permanentní sdílení GPS pozice, které zavání špionáží - že to aplikace vyžaduje ve dne v noci, když reálně jdu 3x za týden na hodinu běhat, je nechutné. Takže při každém výběhu jsem ještě zapínal / vypínal tuhle věc :(

- Na placení hodinkami raději zapomeňte, to jsem sice rozběhal, ale bylo to pekelné: na malinkatém displeji bylo platbu potřeba potvrdit PINem, čísla zadáváte scrollováním od 0 do 9 - a to je tak nepohodlné, že mi vždycky vypadla platba na time-out! Budete 100x raději platit kartou nebo telefonem. Takže za verzi s placením nejspíš vyhodíte peníze navíc.
Cikáda
> ... a nabízí hned několik nových funkcí. Začněme kupříkladu vodotěsností celého těla, což znamená, že s náramkem můžete bez obav plavat.

To už uměl Charge 3.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze