Chytré hodinky od HTC nebudou, projekt byl zrušen (aktualizováno)

4

Trh s chytrými hodinkami netáhne, to však neznamená, že žádné nové již nebudou. Přestávku ke konci minulého roku přeruší únorové představení Android Wear 2.0 po boku nových hodinek od LG. Spekulovalo se i novém přírůstku společnosti HTC, tento projekt byl však zrušen a další novinky v tomto segmentu HTC neplánuje.

Aktualizováno 26. 1. 2016

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že HTC dost možná brzy představí své první chytré hodinky, na kterých spolupracovalo se společností Under Armour. Dnes se dozvídáme, že se chytrých hodinek od HTC nedočkáme, projekt byl totiž zrušen. Potvrdil to přímo prezident divize mobilních telefonů společnosti HTC, Chialin Chang. Zároveň dodal, že se na chytré hodinky jako takové od HTC v krátkém časovém období těšit nemusíme.

Původní informace z 23. 1. 2016

O chytrých hodinkách od HTC jsme vás informovali ke konci roku 2015 a následně i v roce 2016, informace byly povětšinou stejného ražení, avšak hodinky stále představené nebyly. Nyní se spekuluje, že se jich i přesto dočkáme, objevují se totiž nové fotky, na kterých je ten stejný produkt s kulatým displejem. Projekt nese název „halfbeak“ a má se jednat o chytré hodinky, které vznikají ve spolupráci se známou značkou Under Armour.

TIP: HTC spouští aktualizaci modelu One A9 na Android 7.0

HTC halfbeak

Nyní se můžeme podívat na novou sadu snímků ze serveru Weibo. Očekává se kulatý displej s rozlišením 360 × 360 pixelů, i to se však může změnit. Dle fotografií se zdá, že HTC halfbeak stále běží pod taktovkou první verze Android Wear. Je tedy možné, že HTC stále ještě experimentuje. Novinek se možná dočkáme již na nadcházejícím veletrhu MWC 2017.

HTC halfbeak

Zdroje: weibo.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pítrsan
Dovoluji si redakci upozornit, že se jim zapletlo jméno společnosti LG na místo, kam nepatří ("O chytrých hodinkách od LG jsme vás informovali").
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Správne rozhodnutie. Bol by to len stratový produkt.
Verva
Škoda, trochu chybí větší konkurence na poli chytrých hodinek, ale v případě htc bych spíš se úplně vytratil z mobilního trhu dřív než se dostanou do krachu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze