Chystaný OnePlus Nord 3 vsadí na osvědčený AMOLED displej a 50Mpx foťák

aktualizováno
6
Chystaný OnePlus Nord 3 vsadí na osvědčený AMOLED displej a 50Mpx foťák
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Výkon má obstarávat procesor Dimensity 9000 s až 16GB RAM
  • Potěšit by mohlo rychlé 80W drátové nabíjení
  • Telefon by se měl představit zhruba za měsíc

Aktualizováno 8. 6. 2023

Uvedení OnePlus Nord 3 se pomalu přibližuje, a to minimálně v případě indického trhu. Naznačuje to únik výsledků benchmarku Geekbench. Z něj se dozvídáme například to, že bude v telefonu tepat procesor Dimensity 9000, a to společně s až 16GB operační pamětí. Lze předpokládat, že budou existovat i verze s o něco méně bohatou nadílkou RAM. Nepřekvapivě bude v telefonu nasazen nejnovější Android 13, zřejmě s nadstavbou od výrobce. Další nové informace Geekbench neodhalil, nicméně prozatím platí spekulace z května níže v tomto článku.

Výsledky modelu OnePlus Nord 3 v benchmarku Geekbench

Otazníky se zatím kromě výbavy vznáší rovněž nad dostupností telefonu. Jak jsme naznačili výše, předpokládá se brzké uvedení na indickém trhu, nicméně do Evropy se telefonu může dostat ještě o něco později.

Původní informace z 19. 5. 2023

Nabídka telefonů OnePlus by se v nejbližších týdnech mohla rozrůst o novinku Nord 3. Informace o ní na Twitteru zveřejnil uživatel @realMlgmXyysd. Prozrazeny byly zaoblené boky a 6,74" AMOLED displej. Ten nabídne jemné Full HD+ rozlišení a 120Hz obnovovací frekvenci. Nouze nebude ani o výkon, vše si vezme na starost procesor Dimensity 9000 od MediaTeku ve společnosti až 16GB RAM. Radost udělá i 256GB úložiště.

OnePlus Nord 3

Hlavní fotoaparát s 64 Mpx by se měl pyšnit optickou stabilizací obrazu a k ruce bude mít 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv a 2Mpx makro snímač. Pro seflíčka má být k dispozici čelní 16Mpx kamerka ve formě průstřelu již zmíněného displeje.


V další výbavě má figurovat podpora 5G, stereo reproduktory či infračervený port. Baterie má mít vcelku tradiční kapacitu 5 000 mAh, přičemž nabíjet se díky 80 W bude rychle. Představení by mělo dle současných spekulací proběhnout na přelomu června a července.

Diskuze ke článku
prof. Antonín Lejsal
prof. Antonín Lejsal
Po tom co předvedlo OnePlus s Nord 2 5G děkuji tuto značku už nechci.
Do teď se čeká na nový Android.
Telefon už byl s OxygenOS.
Hlavně, že se OnePlus chlubilo, že po fúzi s Oppo tato vylepšení pod kapotou umožní smartphonům od obou společností snadno a včas získat nejnovější softwarové pokroky.
Ale jen namátkou:
Wifi hotspot se sice dá nastavit na 5 GHz ale běží stále na 2,4 GHz.
Při koupi fungovalo nahrávání hovorů - později bylo zakázáno.
Asistent Google je pouze v angličtině.
Pc Wifi
Pc Wifi
A bude nabijeni taky takovy privatni shit jako u OnePlus Nord N10 5G ? 6V/5A... a o nejakem PD si to muze nechat zdat, jine PD zarizeni to nakrmi max 5V/3A - 15W. Tyhle atypicke privatni nabijeci protokoly, to je jen pro zlost. Pocitam ze bez nabijecky umejic ten privatni hajzl se to taky nabije mensim vykonem za o hodne delsi dobu... kdo nabiji jen vecer doma, asi neresi ale kdyz cestujes mezi lidma a casto potreba nabit behem dne z cizi nabijecky...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze