Chystá se Lenovo Vibe X2: vypadá jako Xperie od Sony (aktualizováno)

Čínské Lenovo nadále zbrojí mezi telefony vyšší střední třídy s dnes oblíbenou úhlopříčkou displeje kolem 5 palců. Brzy zřejmě představí nový model Vibe X2, který si vzhledem snadno spletete s posledními Xperiemi od Sony.

Aktualizováno 30. 8. 2014

A hned po dvou dnech tu máme další, tentokrát kvalitnější fotografie. Zařízení je zde zachyceno ze všech stran, můžete si jej tedy důkladně prohlédnout. Určitě stojí za povšimnutí zadní strana, která vypadá kovově, Vibe X2 by tedy mohl být elegantní kousek. Na spodní straně potom vidíme trojici teček, která by mohla sloužit k nějakému speciálnímu příslušenství, například v podobě doku.

Lenovo Vibe X2: uniklé snímky

Ohledně specifikací se toho moc nezměnilo, stále mají být dvě varianty, a sice výkonnější s osmijádrovým MediaTekem taktovaným na 2 GHz, a druhá s dvoujádrovým procesorem od Intelu s taktem 2,2 GHz. Parametry jako 5palcový FullHD displej, 2 GB RAM, 16 GB vnitřního úložiště nebo 13Mpx fotoaparát jsou pak společné pro obě varianty. Prostředí by potom měl zajišťovat Android ve verzi 4.4.2 a výdrž zajistí baterie s kapacitou 2 250 mAh, což upřímně není příliš mnoho.

Lenovo Vibe X2

Novinka by se měla dostat na světový trh asi v třetím zářijovém týdnu po svém představení na veletrhu IFA v Berlíně, cena je však zatím neznámá.

Původní informace z 28. 8. 2014

Dnes se objevily první informace o připravovaném telefonu Lenovo X2. Půjde o pětipalcové zařízení s FullHD displejem. V případě procesoru se bude model dělit na dva odlišné. Ten s označením X2-CU nabídne osmijádrový procesor od MeidaTeku. Verze X2-TO se pak spokojí s dvoujádrem o taktu 2,2 GHz. Obě verze budou spojovat 2 GB RAM a 32GB interní paměť.

Lenovo X2
Lenovo X2

Stejné budou i fotoaparáty s rozlišením 13 megapixelů na zadní straně a s rozlišením 5 megapixelů nad displejem. Rozměry telefonu činí 140,2 × 68,6 × 7,27 milimetrů a očekávat tak můžeme velice tenké zařízení, které dle prvních fotografiích nijak nevybočuje z dnešního designového trendu.

Zda se novinka dostane na náš trh, není jisté, nicméně šance tu je. Lenovo totiž v těchto dnech začalo oficiálně působit na tuzemském trhu a uvedlo první modely. Připravovaný model X2 by se mohl ukázat v příštím týdnu na veletrhu IFA 2014, kde naše redakce nebude chybět.

Zdroje: phonearena.com, shouji.tenaa.com, gsmarena.com, androidcommunity.com, gforgames.com

Diskuze ke článku
Filip Hoang
Filip Hoang
Naposledy upraveno: 28. 8. 2014 16:40
Upřímně, ani v tom nějak Xperii nevidím... Tedy až na to, že to je hranaté...
Krištof Pučejdl
Krištof Pučejdl
Souhlasím. Rozhodně to není tak do očí bijící, aby na to musel poukazovat už nadpis. Jako by bylo nutné vůbec dávat nadpisu takovýto "atraktivní" dovětek... to mají zapotřebí možná amatérské bulvární články. Bohužel to, pro mě nepochopitelně, okoukala většina autorů i na webech jako je tento.
Karel
Má kdy a na jaké gigabyty bude recenze.?Děkuji za odpověď.
Lukáš Hrnčárek
Lukáš Hrnčárek
Já tam nějak Xperie od Sony nevidím, jen trochu. Řekl bych spíš, že Huawei Ascend P7 je opravdu kopie vlajkových lodí Sony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze