Je čas říci sbohem aneb rozlučte se s aplikací Google Allo, dneškem má odpískáno

aktualizováno
Je čas říci sbohem aneb rozlučte se s aplikací Google Allo, dneškem má odpískáno
  • Dnes (12. března 2019) bude aplikace oficiálně ukončena
  • Na aplikaci si v poslední době hodně stěžovali i samotní uživatelé
  • Podobný osud postihne i platformu Hangouts classic

Aktualizováno 12. 3. 2019

Po dlouhodobém trápení a mizivému zájmu ze strany uživatelů dnes konečně dojde chatovací aplikace Google Allo zaslouženého klidu. Oznámení jsme našli na oficiálních stránkách allo.google.com a pokud jste jedním z mála uživatelů, kteří na Allo nedali dopustit, nezbývá vám, než si zazálohovat všechny konverzace, o které nechcete přijít. V aplikací stačí navštívit sekci nastavení, kde můžete zvolit možnost vyexportovat zprávy z chatů, případně vyexportovat uložená média. Druhá možnost uloží veškeré obrázky, videa a další soubory do zazipovaného souboru a textové zprávy do CSV formátu.

Původní informace z 6. 12. 2018

Chatovací aplikace Google Allo to má spočítané. Alespoň to tak vyplývá z informací od zaměstnanců Googlu, podle kterých bude vypnutí aplikace již brzy oznámeno. Ukončení projektu přichází po osmi měsících od chvíle, kdy viceprezident divize odpovědné za vývoj aplikace oznámil, že společnost pozastaví další investice do Google Allo.

Google Allo

Na aplikaci si v poslední době hodně stěžovali i samotní uživatelé, kterým se neodesílaly zprávy nebo například nefungovala záloha aplikace. Není divu, celý Allo tým byl totiž přesunut, aby mohl pracovat na aplikaci Android Messages. Trochu podobný osud postihne i platformu Hangouts classic. V tomto případě však budou účty uživatelů přesunuty do aplikace Hangouts Chat a Hangouts Meet.

Stáhnout Google Allo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze