České ceny Sony Xperia Z1 a SmartWatch 2 jsou poměrně vysoké

23

Před týdnem představená Xperia Z1 od Sony se již objevuje v předobjednávkách českých e-shopů. Spolu s ní se do prodeje blíží i druhá generace chytrých hodinek SmartWatch. Ceny jsou bohužel nasazeny dost vysoko. Výrobce si své špičkové novinky jednoduše cení.

Sony Xperia Z1 byla představena minulý týden na veletrhu IFA 2013 v Berlíně. Jedná se v podstatě o nejlépe vybavený mobil od japonského výrobce. Nechybí pětipalcový Full HD displej, velmi výkonný procesor Snapdragon 800, 2 GB RAM či vysoká odolnost proti vodě. Tahákem je rovněž 20,7megapixelový fotoaparát s optikou G Lens, senzorem Exmor RS či procesorem BIONZ. Dostalo se také na spoušť na boku přístroje. České zastoupení Sony novinku ocenilo na 17 990 Kč, což je mimochodem stejně, kolik stojí tabletofon Xperia Z Ultra. Rozdíl mezi Xperií Z a Xperií Z1 je celých 5 tisíc Kč, což se nám zdá výrazný rozdíl. Do ceny však promlouvá fakt, že jde o naprostou novinku.

Nepřehlédněte: Sony Xperia Z1 naživo: první dojmy a videopohled z Berlína

Sony Xperia Z1

V předobjednávkách se kromě nejnovější Xperie objevily také hodinky SmartWatch 2. Ty byly představeny již v červnu, avšak do prodejů se dostanou až nyní, konkrétně v říjnu. Nabídnou displej s úhlopříčkou 1,6 palce a rozlišením 176 x 220 pixelů. Slouží jako prodloužená ruku k chytrému telefonu s Androidem. Můžete na nich číst SMS, e-maily, aktualizovat statusy na sociálních sítích, ovládat hudební přehrávač, nebo hrát jednoduché hry. Potěší, že vydrží takřka 3 dny a jsou voděodolné. Ani v případě hodinek vás nijak zvlášť cena nepotěší. Startuje na 5 490 Kč.

Čtěte: Hodinky Sony SmartWatch 2 naživo. Jsou lepší než Galaxy Gear?

Sony SmartWatch 2

Jak se vám ceny nejvybavenější Xperie a chytrých hodinek zdají přiměřené? Uvažujete, že si nějakou novinku od Sony koupíte? Napište nám do diskuze pod článkem.

Zdroje: sunnysoft.cz

Diskuze ke článku
Johndeere
Nepropadejte panice. Počkejte si dva, tři měsíce a ono to spadne. I když před vánocema asi ne. :-( Na trh přijde víc founu se snapdragonem 800 a tak Sony bude muset jít dolu. Já si počkám a když to nespadne, tak to asi vyhraje lg g2, kterej je važně slibnej.
Durus
Je pekne ze Sony takymito cenami tvori priestor menej znamim znackam. Taketo prachy im za to skratka nedam. Myslim ze drtiva vecina si pocka par mesiacov s kupov, to uz bude mat cina nove modely. Navyse by ma pekne stvalo, keby moj telefom po piatich mesiacoch. zlacnel. o tretinu.
Stepan Kriz
Stepan Kriz
Já fakt nechápu co tady brečíte? Je to prostě špičková technika, a za ru se platí! Se podivejte na ťamťung a jeho galaxy note3 a bude jasno, cena vám nepřijde jako přemrštěná? No jo českej narod, všechno by chtěl zadarmo. Na konec, ta cena spadne za pár měsíců.
michal
no, docela dost predrazene, tady se hold plati akorad za znacku kdyz xiaomi zvladne jeste vykonejsi mobil za pomalu polovicni cenu, jinak verim tomu, ze az vyjde verze Z1 mini tak pod 15000,- se pocatecni cena nedostane..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze