Česká navigace be-on-road se dočkala zásadní aktualizace

6

Pokud přemýšlíte nad pořízením nějaké navigační aplikace do vašeho chytrého telefonu, určitě nevynechejte českou be-on-road. Ta láká nejen svou zajímavou cenou komerčních map, ale i možností používat několik mapových podkladů. Pro spořivé uživatele je tu možnost používání aplikace zcela zdarma s mapami OpenStreetMap.

Česká navigační aplikace be-on-road je mezi uživateli stále více populární. Teď přichází s novou verzí, která kromě drobnějších kosmetických a designových úprav přináší unikátní možnost používat několik mapových podkladů současně. Při výpočtu trasy se pak všechny tyto podklady navzájem zohledňují. V základu jsou v aplikaci zdarma mapy OpenStreetMap, tvořené komunitou uživatelů. Dokoupit si dále můžete mapy NAVTEQ (profesionální mapy s celosvětovým pokrytím) a mapy lokálních poskytovatelů, v případě ČR jsou to mapy CEDA (profesionální mapy České a Slovenské Republiky).

Společnost myslí i na řidiče kamionů, připravila pro ně aplikaci be-on-road TRUCK. Poskytuje bezpečný a spolehlivý výpočet trasy po cestách vhodných pro kamiony. Část řidičů kamionů ve snaze ušetřit používá totiž stále klasickou automobilovou navigaci, díky které se mohou občas dostat do problémů, například s průjezdností. V této speciální "TRUCK" verzi bude trasa spočítána s ohledem na parametry kamionu (výška, šířka, zatížení atd.).

Navigace be-on-road byla doposud určena především na mobilní telefony na platformách Android, iOS, Windows Mobile. Nyní jsou k dispozici celá navigační zařízení do vozidel od těch nejmenších o velikosti obrazovky 4,3“ až po 7“ zařízení pro dodávky či kamiony.

Novou verzi si be-on-road aktuálně můžete stáhnout pro Android z Google Play, verze pro iOS prochází ještě schvalovacím procesem, bude dostupná pravděpodobně ke konci příštího týdne. Aktuálně testujeme verzi pro Android, recenze se na našem serveru dočkáte hned po otestování verze pro iOS.

Diskuze ke článku
aaa
Líbila se mi grafika a možnosti nastavení, ale naviguje úplně nesmyslně. Jako nejrychlejší trasu Ostrava - Mošnov mi nutila cestu přes střed obce Petřvald, při průjezdu Mošnovem mě vedla přes čerpací stanici, po zpáteční cestě chtěla, ať odbočím na Brušperk, objedu středový obrubník dělící nájezd a výjezd z vedlejší na hlavní a vrátím se zpět na hlavní... Po jedné cestě vymazáno. (Vše na OpenStreet.)
wolf
A nebude to náhodou těmi OpenStreet? Bez problémů používám s mapou CEDA (TeleAtlas). Mapové podklady CEDA i Navteq jsou kvalitní. Spíše je problém se stabilitou aktuální verze. Po poslední aktualizaci program často "padá" (podle odezvy na fórech nejsem sám). Předchozí verze byla OK. Věřím, že autoři pořeší.
jan
taky bych rekl ze bude problem spis tema openstreet mapama, BOR pouzivam uz dlouho (zakoupil sem o prazdninach ve sleve) mam verzi s CEDA mapama a sem nad miru spokojenej, za 180,- no nekup to :-)
luda
Já používám mapfactor s openstreet mapami a bohužel musím potvrdit, že mapy stojí celkem za houby. Navigaci používám velmi málo, takže i tak se mi to zadarmo vyplatí, jen ji člověk musí používat s rozumem, nelze se na ně plně spolehnout.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze