Budoucnost dorazila, testujeme úžasné Xiaomi Mi MIX

52

Takto vypadá budoucnost mobilních telefonů. Dlouho jsme nebyli z nějaké inovace v mobilu tak nadšení, jako z bezrámečkového designu, který přináší toto nové Xiaomi. Díky němu se do těla o velikosti iPhonu 7 Plus vejde o téměř palec větší displej. Telefon právě nyní začínáme testovat, přinášíme vám ale už nyní první fotografie.

Xiaomi Mi MIX

Do redakce nám dorazil telefon, kolem kterého je vcelku velký rozruch. Přináší totiž konečně inovaci, která dává smysl – extrémně malé rámečky kolem displeje, zejména pak nad ním. Pokud jste už znudění neustále se opakujícími se plackami bez nápadu, kde největší inovací je zakřivený displej, pak vám Mi MIX naživo určitě vyrazí dech tak jako nám. Není první, už před dvěma lety jsme na veletrhu CES obdivovali Sharp AQUOS Crystal, který přinesl podobný inovativní koncept. Ostatní výrobci se však velmi praktického trendu nechytili a navazuje na něj až nyní Xiaomi.

A proč praktického? Díky extrémně malým rámečkům se do stejně velkého těla telefonu vejde výrazně větší displej. Nové Xiaomi si stačí porovnat například s iPhonem 7 Plus, který je znám naopak extrémně tlustými rámečky kolem displeje. Oba telefony jsou půdorysně takřka totožné, Xiaomi však nabídne o téměř palec větší displej. I zde je názorně vidět, jak Apple místem plýtvá a Xiaomi ho využívá bezezbytku. V reálu přeci jen rámečky kolem displeje jsou a rendery, kterými nás Xiaomi na svůj telefon po představení lákalo, byly až příliš zidealizované a možná trochu podvodné. Přesto však je Mi MIX naživo skutečně zajímavé a rámečky jsou extrémně malé. Nejzvláštněji působí horní strana, kde jsme zvyklí vídávat sluchátko. Zde hned za displejem telefon „končí“. Sluchátko je umístěno za displejem, v těle telefonu. Na hovor to vliv má a zvuk není tak čistý a je znát, že prochází skrz nějakou překážku, je však hlasitý a dostatečně kvalitní na bezproblémové telefonování. Ucho si dokonce můžete dát v podstatě kamkoliv na displej a stejně budete slyšet dobře.

Pod displejem je umístěna selfie kamerka. Pokud by vám přišlo umístění nepraktické, pak vězte, že si můžete telefon otočit o 180 stupňů a s ním se přetočí i prostředí fotoaparátu. Jinde v prostředí to však možné není. Neméně zajímavá je i zadní keramická strana, která vypadá jako zrcadlo, špiní se ale výrazně méně než sklo.

Xiaomi Mi MIX

Porovnání s iPhonem 7 Plus

Telefon máme v redakci a právě jej začínáme testovat. V následujících dnech se můžete těšit na další obsah ohledně nového Xiaomi Mi MIX, mezitím nám ale můžete pokládat otázky v diskuzi pod tímto článkem.

Za zapůjčení děkujeme xm.cz

Technické parametry Xiaomi Mi MIX 128 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158,8 × 81,9 × 7,9 mm, 209 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,4" (2 040 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 608 × 3 456), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,35 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor4 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:33 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 23 999 Kč
Diskuze ke článku
luk029
A to nemá průhledné tlačítka v domovské obrazovce? takhle to vypadá divně.
Erased
I když mobil díky tomu že je bez ramečku docela malý tak displej je pořád obr. Dá se ovládat 1 rukou?
stane se při používání špatný dotyk z ruky držící telefon u rámečku?
a i když má 4400mAh baterku tak musí napájet opravdu velký displej. takže jak je na tom výdrž?
Marty
Nevím, nevím. U tohohle se vždycky dělá kompromis, jak to udělat jinak, aby tam nemuselo být sluchátko. Možná by bylo lepší nechat nahoře 5mm a dole 5mm.
Mildaaa
Krásný kus. Podporuje některá z verzí frekvenci 800 MHz?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze