Chystané Lenovo Moto Z2: duální fotoaparát, jemný displej a další novinky

2× aktualizováno
Chystané Lenovo Moto Z2: duální fotoaparát, jemný displej a další novinky
  • Moto Z2 o sobě dává opět vědět únikem specifikací v GFXBench
  • Počítat můžeme například s 5,5palcovým displejem s Quad HD rozlišením
  • Přidá se také 64GB interní úložiště se slotem pro microSD karty či duální 12Mpx fotoaparát
  • Oficiálního představení bychom se přitom mohli dočkat klidně už zítra

Aktualizováno 29. 6. 2017

Díky únikům informací z benchmarku Geekbench už o Moto Z2 ledacos víme, co se hardwaru týče. Potvrzen byl Snapdragon 835, 4 GB RAM nebo Android 7.1.1 Nougat, ale nyní dostáváme další zajímavé nahlédnutí na budoucí vlajkovou loď řady Moto. Ještě před odhalením víme, že designem by se měla velmi podobat Moto Z2 Force a podívat se můžeme i na v podstatě kompletní specifikace.

Benchmark totiž nyní prozradil také 5,5palcový displej s jemným rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Ke 4 GB RAM se má podle všeho přidat také 64GB interní úložiště s možností rozšíření pomocí microSD karty. Chybět nemůže ani rychlá Wi-Fi ac, LTE, GPS s GLONASS, NFC, USB-C pro nabíjení či Bluetooth 5. Co se fotoaparátů týče, dočkáme se podle všeho na zádech duálního 12Mpx snímače s dvoubarevnou LED diodou, zatímco vepředu nás čeká 5Mpx kamerka, rovněž s vlastním dvoubarevným LED bleskem.

Dlouho se očekávalo, že se spekulace potvrdí oficiálním odhalením 27. června, ale nedočkali jsme se. Proto se nyní očekává poměrně optimisticky odhalení již zítra, tedy 30. června. Už za pár hodin tak uvidíme, jestli se konečně dočkáme oficiálního pohledu na nástupce povedené modulární žiletky z minulého roku.

Aktualizováno 13. 4. 2017

Po necelém týdnu se chystané vlajkové lodě od Lenova poodkrývají o něco více. Zásadní je únik obrázku, na kterém by měl být nový model zachycen. Design se příliš měnit nebude, což se ovšem dalo očekávat. Výrobce chce zachovat kompatibilitu s doplňky Moto Mods. Opět bychom se měli dočkat kromě klasického modelu Moto Z2 i verze Moto Z2 Force. Pod kapotami obou novinek by měl tepat výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 835. Za povšimnutí pak stojí přítomnost duálního fotoaparátu na zadní straně.

Lenovo Moto Z2
Pravděpodobná podoba Lenova Moto Z2

Původní text ze 7. 4. 2017

Lenovo Moto Z2

V letošním roce bychom se s největší pravděpodobností měli dočkat nové vlajkové lodi od čínského Lenova. To, jak známo, hojně využívá značku Moto, kterou získalo odkoupením Motoroly. Loni jsme se dočkali hned několika modelů řady Moto Z a letos by měl výrobce na ně navázat. S únikem nyní přišel Evan Blass, který zveřejnil, že nový model ponese název Moto Z2. Zvláštností by mohl být fakt, že číslovka „2“ by měla být spíše horním indexem či mocninou.

V tuto chvíli bohužel nejsou známé žádné informace o chystaném modelu, neboť nedošlo k únikům parametrů. Říci tak můžeme pouze to, že se velmi pravděpodobně bude jednat o další model podporující rozšiřující prvky Moto Mods. Výrobce sám potvrdil, že v nich hodlá pokračovat a udržovat i zpětnou kompatibilitu se staršími modely.

Zdroje: twitter.com, gfxbench.com, slashleaks.com

Diskuze ke článku
Kiedroň
No tak to je objev roku! Lenovo čísluje v indexu už dávno (třeba Moto G4) a že po Moto Z přijde Moto Z2, je opravdu detektivní zjištění. Kdybyste místo tuny zbytečných příspěvků tohoto typu psali radši užitečné články, srovnání, návody, rady atd. Ale je jasné, že takový obsah musím hledat jinde..
LivingLegend
No a chystá se i nástupce moto play?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze