BlackBerry zveřejnilo oficiální snímky modelu Priv s Androidem

28

BlackBerry pomalu odkrývá dlouho očekávanou novinku, která nesla kódové označení BlackBerry Venice. Před několika dny jsme vás informovali o tom, že BlackBerry oznámilo oficiální jméno BlackBerry Priv a nyní k tomu přidali ještě první sadu oficiálních fotografií.

Nečekejte však žádné bližší detaily, protože ty si BlackBerry stále úzkostlivě tají. Konkrétní výbavu Kanaďané zatím nepředstavili, ale neoficiálně se hovoří o výbavě na úrovni dnešních vlajkových lodí. BlackBerry Priv by tak mělo nabídnout například čipset Qualcomm Snapdragon 808, rozměrný displej se zaoblenými okraji a rozlišením QHD (stejný jako u Samsungu Galaxy S6 Edge), 32 GB vnitřní paměti s podporou paměťových karet nebo 18Mpx fotoaparát s optickou stabilizací.

BlackBerry Priv

Hlavním tahákem ale bude samotná konstrukce. BlackBerry Priv totiž v sobě skrývá výsuvnou hardwarovou klávesnici, která navíc nabídne stejnou hybridní funkci, jako aktuální model BlackBerry Passport. Pomocí této klávesnice tedy bude možné nejen pohodlně psát, ale také pomocí speciálních gest ovládat samotný systém a podobně. BlackBerry již má s výsuvnou konstrukcí své zkušenosti ještě z dob povedených modelů řady Torch, takže o kvalitu zpracování nemáme vůbec strach.

Oficiální fotografie BlackBerry Priv

BlackBerry Priv bude také vůbec prvním BlackBerry, které nabídne operační systém Android 5 Lollipop. BlackBerry jej však do velké míry upravilo podle sebe a vybavilo jej mnoha funkcemi zaměřenými na bezpečnost, produktivitu a pracovní nasazení. Díky tomu se potenciální uživatelé mohou těšit například na BlackBerry Hub a další funkce, které mohou znát z operačního systému BlackBerry 10.

BlackBerry si však podle toho nechá za model Venice také náležitě zaplatit, protože BlackBerry Priv přijde na trh s cenovkou více než 20 tisíc korun! Dostupnost tohoto modelu je oznámena na letošní podzim, v České Republice bychom se měli dočkat nejdříve v prosinci. Konkrétnější informace však stále BlackBerry drží pod pokličkou, a tak si budeme muset ještě počkat na kompletní oficiální představení této novinky.

Technické parametry BlackBerry Priv

Kompletní specifikace
Konstrukce147 × 77,2 × 9,4 mm, 192 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,4" (1 440 × 2 560 px)
Fotoaparát18 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 808 MSM8992, CPU: 2×1,8 GHz + 4×1,4 GHz, GPU: Adreno 418
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 410 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2015, 22 440 Kč

Zdroje: blogs.blackberry.com

Diskuze ke článku
Milan
20 000kc , to je 736eur... Vzhľadom k tomu v akých sú sračkách, je tá cena naivná...Dokonca začínam mať pocit že John Chen blackberry likviduje, resp. pripravuje na predaj... Akcie Blackberry su na HISTORICKOM minime za posledných 10rokov... A stále klesajú..Blackberry ked chce zarábať na zariadeniach tak potrebuje lacné zariadenia...do je cenovka okolo 100-130eur.. Iba ak by sa chceli stat cisto soft. firma ktora poskytuje len sluzby. A dalej by ma zaujimalo toto..prednostnou BBM od BB a na ich zariadeniach je aj BBM video chat....funguje len na blackberry...na androide nie... cize ked si kupim BB priv od blackberry nebudem mat videohovor cez BBM? odpoviem vám celkom isto. Nebudem! pretoze v priv je BBM.apk...teda android verzia...takže sorry.
Lord Sidius
Řerkni mi prosím něco proč je ta cena naivní, Stylovka, Klasická konstrukce,Klávesnice,Super hardware,OS Android, takže bude miliarda app. pravda mohlo to začínat třeba 16-17 jako u passportu.
Josef
Vy co se tady vztekáte kvůli ceně, kupte si tedy něco levnějšího a originálnějšího než je Priv, třeba nablýskaný iPhone a máte pokoj. Nevim kolik jste čekali za vlajkovou loď od Blackberry - nadupaný smartfon s klávesnicí, zahnutým AMOLED displejem Samsung..?
Milan
Ví tady někdo kdy bude konečně oznámena plná specifikace?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze