Benq-Siemens E81: kompaktní UMTS za 6 tisíc

Také model E81 dostal do vínku podporu UMTS, tentokrát však bez přední kamerky pro videohovory. Výbava telefonu spadá do průměru, nechybí v ní 1,3mpx fotoaparát, Bluetooth a paměťové karty.

Benq-Siemens dnes představil tři výborně vybavené telefony. Vedle dvou hudebních mobilů zaujme především špičkově vybavené vajíčko SL91, které podporuje sítě 3.generace, videotelefonii a má dokonce také 3,2 mpx fotoaparát s autofocusem.

BenQ-Siemens SL91 - superstylovka s bohatou výbavou

Vysouvací vajíčko je nástupcem modelu SL75, od kterého přebírá základní tvar i konstrukci. Výbava však byla značně vylepšena. Zaujme především displej s rozlišením 240 x 320 bodů a zobrazením 16 milionů barev. Fotoaparát s rozlišením 3,2 mpx má dokonce autofocus. Druhý VGA fotoaparát na přední straně slouží k videohovorům v sítích UMTS. Samozřejmostí jsou paměťové karty, emailový klient, MP3 přehrávač a FM rádio, vybavené nově funkcí RDS.

Více informací v preview: Benq-Siemens SL91: superstylovka s bohatou výbavou

BenQ-Siemens E71 - hudební, lesklý a bez otisků prstů

Novinka klasické konstrukce již na první pohled zaujme lesklou povrchovou úpravou. Díky potažení krytu vrstvou teflonu se však na povrchu nebudou zachytávat tolik nenáviděné otisky prstů. Takto upravená však bude pouze stříbrná varianta, tu černou budeme muset klasicky přelešťovat.

Více informací v preview: Benq-Siemens E71: hudební, lesklý a bez otisků prstů

Velmi kompaktní telefon s rozměry 104 × 46 × 15 mm a hmotností 80 g disponuje výborným QVGA displejem, 1,3mpx fotoaparátem, slotem pro paměťové karty. Z hudebních funkcí nechybí MP3 přehrávač a FM rádio. Telefon by měl být dostupný již v září za příznivou cenu 5 000 Kč.

BenQ-Siemens E81 - kompaktní UMTS za 6 tisíc

Designově i funkčně velmi podobný modelu E71 a přece jiný. Největším rozdílem je absence lesklého povrchu, přibyla však podpora UMTS. Bohužel však chybí přední kamerka pro videohovory. Displej s rozlišením 176 x 220 bodů dnes již nikoho neoslní, stejně tak pouhých 5MB vnitřní paměti. Potěší však přítomnost slotu pro paměťové karty, MP3 přehrávač, 1,3 megapixelový fotoaparát a Bluetooth. Do prodeje by se měl dostat také během září za cenu kolem 6 tisíc Kč.

Více informací v preview: Benq-Siemens E81: kompaktní UMTS za 6 tisíc

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze