Benq-Siemens SL91: superstylovka s bohatou výbavou

Vysouvací vajíčko je nástupcem modelu SL75, od kterého přebírá základní tvar i konstrukci. Výbava však byla značně vylepšena. Zaujme především výborný displej a 3,2 mpx fotoaparát s autofocusem. Novému vajíčku nejsou cizí ani sítě 3.generace.

Elegantní vajíčkovité tělo oproti předchůdci opět o něco povyrostlo, nyní má rozměry 89 x 47 x 23 milimetrů a hmotnost 109 gramů. O subtilním telefonu tedy příliš mluvit nelze. Zaujmou především čisté linky telefonu, jehož přední stranu neruší funkční klávesy. Senzorová tlačítka s obrubou potvrzovací klávesy jsou až nápadně podobná řešení použitému u LG Chocolate. Po vysunutí se objeví již klasická alfanumerická klávesnice, která skrývá nečekaného hosta. U horního okraje je netradičně umístěna čočka VGA fotoaparátu používaná pro videohovory v sítích UMTS.

Tím jsem již nakousl funkčí výbavu telefonu, která opravdu stojí za to. Veškerá multimédia se budou zobrazovat na QVGA displeji s rozlišením 240 x 320 bodů a podporou zobrazení až 16 milionů barev. Vestavěný 3,2mpx fotoaparát na zadní straně se může pochlubit také automatickým zaostřováním. Pomocná LED dioda však chybí. Aby bylo snímky kam ukládat, má vnitřní paměť telefonu 64MB. Díky přitomnosti MP3 přehrávače však jistě využijete také slot pro paměťové karty microSD. Z hudebních funkcí stojí za zmínku také FM rádio s technologií RDS, poskytující doplňkové informace o poslouchané stanici.

Kromě GSM sítí se nové vajíčko přihlásí také do sítí 3.generace UMTS. Pokud se však budete pohybovat mimo její pokrytí, budete se muset pro přístup na internet spolehnout pouze na klasické GPRS. EDGE totiž ve výbavě chybí. S počítačem a ostatními zařízeními lze SL91 spojit pomocí Bluetooth nebo USB kabelu. Ve výbavě dále nechybí e-mailový klient, podpora Javy 2.0, internetový prohlížeč a hlasové vytáčení.

S telefonem dostanete kromě paměťové karty a dalších doplňků také stylovu kolébku, která kromě nabíjení slouží také jako hlasité handsfree. Stylový BenQ-Siemens SL91 se začne prodávat ve 4. čtvrtletí letošního roku. Jeho cena se bude pohybovat okolo 12 000 Kč.

Technické parametry

Rozměry89 x 47 x 23 mm
Hmotnost109 gramů
SítěGSM 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 2100 MHz
Displej 240 x 320 pixelů, TFT, 16 milionů barev
Paměť64MB + micro-SD karty
Organizační funkce, Emailový klient, Webový prohlížeč, Organizér, úkoly, poznámky, kalkulačka, převodník jednotek, světový čas
Multimédia72-hlasá polyfonie, MP3 přehrávač, FM rádio s RDS, JAVA 2.0, video přehrávač
Fotoaparát3,2 Mpx, autofocus, 8x digitální zoom, video 352 x 288 px
PřipojeníUSB kabel, Bluetooth, GPRS (třídy 10), UMTS (max 384 kb/s)
Baterie a výdržLi-Ion 950 mAh
pohotovost max.: 310 hodin (GSM); 250 hodin (UMTS)
max. doba hovoru: 200 minut
Cena a dostupnost12 000 Kč
4. čtvrtletí 2006

Tip: přečtětě si také o dalších dnešních novinkách

Benq-Siemens E71: hudební, lesklý a bez otisků prstů

Benq-Siemens E81: kompaktní UMTS za 6 tisíc

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze