Baterku i displej bude možné u Xperie 1 III vyměnit poměrně snadno

Baterku i displej bude možné u Xperie 1 III vyměnit poměrně snadno
Fotografie: Sony
  • Výměna displeje vyžaduje rozebrání pouze části telefonu
  • Sony klade důraz na utěsnění telefonu a odvod tepla

Nejnovější vlajková loď od Sony, Xperia 1 III, byla představena již před více než dvěma měsíci. Navzdory tomu se však stále ještě neprodává, zahájení prodeje je plánováno na letní měsíce. YouTube kanál PBKreviews se však rozhodl novinku rozebrat, aby zjistil, jak složité budou opravy. Současné telefony Sony působí velmi konzervativním dojmem a neustále přicházející trendy je nechávají zpravidla zcela klidné. To však neznamená, že Xperie nějak technologicky zaostávají, jen to nedávají na první pohled na odiv.

Ve vloženém videu můžete sledovat rozebrání celého telefonu a v zásadě se nesetkáme s žádným překvapením. Konstrukci pospolu drží sestava několika šroubů Philips a rozumné množství lepidla. Při rozebírání narazíte na několik různých vrstev, které jsou navzájem propojené flex kabely. Dobrou zprávou rozhodně je, že k výměně displeje postačí rozebrat pouze jednu vrstvu a odpojit jeden nezbytný flex kabel. Lze usuzovat, že případné rozbití displeje by tak mohlo znamenat jen relativně malý servisní zásah.

Obdobně jako displej je na tom i baterie, i k její výměně není potřeba rozebírat většinu mobilu. Pokud budete video sledovat důkladně, můžete si povšimnout, že Sony rozhodně nešetřilo s pryžovým těsněním, které má jediný úkol – udržet prach a vodu mimo citlivé části telefonu. Japonský výrobce nasadil také několik grafitových a měděných fólií, které pomáhají odvádět teplo z procesoru směrem ke kovovému rámu.

Sony Xperia 1 III

Rozměry165 × 71 × 8,2 mm, 187 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 120 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze