ASUS ZenFone Max Pro M1 je novinka s čistým Oreem a obří baterií

6
ASUS ZenFone Max Pro M1 je novinka s čistým Oreem a obří baterií
  • Hlavními přednostmi nového telefonu je nepochybně čistý Android bez nadstavby a 5 000mAh baterie
  • Nechybí procesor Snapdragon 636, až 6 GB RAM, duální fotoaparát či 6palcový displej
  • Telefonu má sice starší microUSB a chybí mu NFC, ale s cenou startující v přepočtu na 4 tisících korunách si nelze stěžovat

ASUS nečekaně představil nový telefon střední třídy s tradičně dlouhým názvem – ZenFone Max Pro M1. Smartphone má tělo z hliníku a výbava vypadá opravdu velmi dobře, přičemž by měl konkurovat především očekávanému Xiaomi Redmi Note 5, které jsem si nedávno sami vyzkoušeli. ASUS má prakticky totožnou výbavu, jejíž srdcem je vcelku výkonný procesor Snapdragon 636.

ASUS ZenFone Max Pro M1

ZenFone se bude ovšem vyrábět ve více verzích. Ty nejnižší mají 3/4 GB RAM a 32 GB interního úložiště, zatímco ta nejsilnější varianta se chlubí 6 GB RAM a 64GB úložištěm. Ani tento ASUS přitom není rozhodně kompaktní se svým 5,99palcovým Full HD IPS displejem s tenkými rámečky. Na zádech najdeme duální fotoaparát, přičemž hlavní senzor má 12 Mpx a sekundární 5 Mpx a bude tedy sloužit čistě pro rozmazání pozadí. Naopak vepředu je 8Mpx kamerka.

Největší výhodou bude ale nepochybně zcela čistý Android 8.1 Oreo bez nadstavby ZenUI, díky čemuž tento model vyčnívá z řady. K tomu můžeme připočíst velkou 5 000mAh baterii, která je výrazně větší než u Xiaomi. Nechybí samozřejmě ani čtečka otisků prstů, kompletní LTE, NFC, nebo hned tři samostatné sloty pro dvě SIM karty a microSD kartu. Zklamáním je ovšem starší microUSB konektor.

ASUS ZenFone Max Pro M1

Ceny by se měly pohybovat dle přepočtu kolem 4 tisíc korun s daní za nejnižší verzi se 3 GB RAM. Střední varianta vyjde na 5 tisíc a ta nejvyšší se 6 GB RAM na necelých 6 tisíc. To jsou velice dobré ceny, ale nutno upozornit, že jde pouze o přepočet, jelikož se telefon zatím chystá pouze do Indie. My však doufáme, že se dostane i k nám, jelikož by mohl čínskou konkurenci pořádně prohnat.

ASUS ZenFone Max Pro M1

Rozměry159 × 76 × 8,6 mm, 180 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 636,
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 2:25 hodin

Zdroj: techandroids.com

Diskuze ke článku
R
Opravte si chybičku v RAM. 3/4 a nie 3/5 :)
Lukáš Hečko
Lukáš Hečko
A je taky zarazen do android one?
mrtva_zizala
fotak bud bida...
Job
Nahoře se tučným písmem píše : "... a chybí mu NFC, ..."
zatímco níže : "... Nechybí samozřejmě ani čtečka otisků prstů, kompletní LTE, NFC ..."

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze