ASUS ZenFone 6 se stal podle DxOMark absolutním vítězem v kategorii selfie fotografií

4
ASUS ZenFone 6 se stal podle DxOMark absolutním vítězem v kategorii selfie fotografií
  • Během testování bylo pořízeno přibližně 1 500 fotografií a dvě hodiny videa
  • ASUS ZenFone 6 předběhl Samsung Galaxy S10+ (S10 5G) i Pixel 3 (XL)
  • Odborníci si u pořízených fotografií chválili zejména skvělé vyvážení bílé, vysoký dynamický rozsah a malé množství digitálního šumu

Pokud se považujete za milovníky selfies, zpozorněte, neboť nedávno představený ASUS ZenFone 6 s unikátní otočnou kamerku vychází podle hodnocení DxOMark v této kategorii jako absolutní vítěz. A není divu, v otočném modulu se nachází standardní 48megapixelový senzor IMX586 od Sony, kterému dělá společnost 13megapixelový snímač s korekcí efektu rybího oka v reálném čase. Malou ochutnávku toho, jak takovéto fotografie pořízené oběma snímači vypadají, jsme vám přinesli hned po představení smartphonu a uveřejnili na Instagramu mobilenet.cz.

Disciplíně pořizování selfie fotografií přitom dlouho dominoval Samsung Galaxy S10+ i na našem trhu neprodejný Samsung Galaxy S10 5G a velmi dobře se v této kategorii umístil také Pixel 3 (XL). Odborníci z DxOMark, kteří během testování čelní kamerky pořídí přibližně 1 500 fotografií a natočí dvě hodiny videa v reálných i laboratorních podmínkách, udělili nové vlajkové lodi od ASUSu 98 bodů, čímž telefon pasovali do role nejlepšího selfie mobilu současnosti. Skvělý výsledek v tomto testu však není až takovým překvapením s přihlédnutím k tomu, že je díky unikátnímu řešení selfie kamerka kvalitativně totožná s hlavní zadní kamerou. S cenovkou startující na 13 tisících korunách se však rozhodně jedná o velmi zajímavou volbu pro milovníky selfies.

Odborníci si u pořízených fotografií chválili zejména skvělé vyvážení bílé, vysoký dynamický rozsah a malé množství digitálního šumu. U videa se pak podle DxOMark ASUS ZenFone 6 staví do samostatné kategorie, kde nemá konkurenci. Kompletní hodnocení si můžete přečíst přímo v článku. Naši podrobnou recenzi vám přineseme již brzy.

ASUS ZenFone 6 (2019)

Technické parametry ASUS ZenFone 6 (2019) 8 GB/256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce159,1 × 75,4 × 9,1 mm, 190 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, , GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2019, 15 990 Kč
Diskuze ke článku
Pesedm
No jo když je otočný.
,,vlk se nažral a koza zůstala celá,,,
Tím to ale končí :)
Blue Sun
Blue Sun
Trošku (více) mi to nesedí. Hodnocení pro fotografování má 101 bodů, tak by měl mít totéž i pro selfie, ne? Fotoaparát je přeci ten samý, když je to otočná konstrukce...
David Zid
David Zid
Jsou mi to ale kulišáci :D :D :D takže telefon dosáhl na skóré 98 což je dobrý, ale nikoliv excelentní výsledek. Samozřejmě díky výklopnému mechanismu to je nadprůměrný výsledek pro selfie. Kreativita se jim zapřít nedá, ale je to samozřejmě trochu úsměvné, když všechny ostatní telefony se testují jako hlavní kamera a nebo hlavní + selfie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze