Asus ZenFone 3 oficiálně: skvělý design, výbava i cena

22

Asus na dnešní tiskové konferenci představil hned několik zajímavých zařízení – kromě tabletů a notebooků šlo především o nové smartphony. Jedním z nich je i základ nabídky, model ZenFone 3. Ten bude k dispozici hned v několika barvách, nabídne velmi povedený design, zajímavou funkční výbavu a atraktivní cenu. K dostání by měl být za 7 400 Kč včetně DPH.

Asus na dnešní tiskové představil opravu mnoho zařízení, my se však budeme soustředit na základ nabídky, kterou je model ZenFone 3. Ten bude k dostání hned ve čtyřech barevných variantách, konkrétně v tmavě modré, světle modré, bílé a zlaté. Zadnímu krytu nechybí ani pro Asus tolik typický design, kdy se dočkáme zajímavých odlesků.

TIP: Asus ZenFone 3 Deluxe: útok na vrchol

Asus ZenFone 3

Nejde však pouze o design, samozřejmě neméně zajímavá je funkční výbava. Asus ZenFone 3 nabídne Full HD IPS displej s 5,5'' úhlopříčkou. Asus se bude snažit zaujmout také velmi tenkým rámečkem vedle displeje, konkrétně něco málo přes 2 milimetry. Působivý je také poměr displeje vůči přední straně, ten se zastavil na hodnotě 77,3 %. Na té zadní se poté nachází fotoaparát s rozlišením 16 Mpx (Sony IMX318), ten se může pochlubit extrémně rychlým ostřením (Asus Tritech), které je společným znakem nových modelů od Asusu. Chybět nebude ani čtyřosá optická stabilizace obrazu a laserové ostření, které známe již například od LG a dalších výrobců. Doplníme, že čočka bude kryta safírovým sklíčkem. Video bude možné nahrávat až ve 4K rozlišení, chybět nebude ani 8Mpx selfie kamera.

ASUS ZenFone 3 - první rychlý videopohled z Computexu

Hned pod fotoaparátem nalezneme nový prvek výbavy, tedy čtečku otisků prstů. Ta se nachází poměrně nezvykle na výšku, i přesto ji však díky k velikosti určitě nepřehlédnete. Asus ZenFone 3 pohání osmijádrový procesor od Qualcommu, konkrétně Snapdragon 625, kterému sekundují 4 GB operační paměti a 64 GB interní paměti. I z tohoto příkladu lze vidět trend, kdy „základní modely“, tedy verze bez přídomku, nutně nemusí nabídnout nejlepší funkční výbavu, respektive procesor. Existovat navíc bude i osekanější verze s 3 GB operační paměti a 32GB interní pamětí. V obou případech však bude k dispozici slot pro paměťové karty. Samozřejmostí je operační systém Android 6.0 Marshmallow, paměťové karty tedy bude možné naformátovat i jako vnitřní úložiště.

Asus ZenFone 3

Novinkou je také inovované prostředí ZENUI 3.0. To přidá navíc také animované widgety na zamykací obrazovku, paralaxní efekt na domovské obrazovce a stovky témat. Doufejme, že Asus trochu umírní základní prostředí. Jak již totiž víme, současná verze je občas poměrně zmatená a zbytečně přeplácená.

ZenFone 3 naživo

Asus ZenFone 3 dále zaujme baterií s kapactitou 3 000 mAh, která se vměstnala do těla tenkého 7,7 milimetru. Příjemným benefitem je přítomnost USB-C. Z doplňkových funkcí zmíníme přítomnost LTE Cat 4 (6) v závislosti na regionu, Bluetooth 4.2 nebo hybridní slot. Je tedy jen na zákazníkovi, jestli si vybere 2× SIM, případně jednu SIM a jednu paměťovou kartu. Základní verze s 32GB interní pamětí a 3 GB paměti RAM vyjde na 249 dolarů, tedy zhruba na 7 400 Kč včetně DPH.

Technické parametry ASUS ZenFone 3

Kompletní specifikace
Konstrukce147 × 74 × 8,9 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 656 × 3 492), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 625 MSM8953, CPU: 8×2 GHz, GPU: Adreno 506
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:33 hodin
Dostupnostříjen 2016, 9 990 Kč

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Bukovec CZ
Bukovec CZ
Kdy přijde na český trh?
Žeryk
Myslím, že mám favorita na svůj další mobil :3 líbí se mi.
Deny
Aký bude mať výkon 625 oproti 650?
Tester
Jako musím uznat, že designově se jim řada opravdu povedla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze