Asus vyhrál soud - může tak používat jméno Transformer Prime

Jistě si pamatujete na kauzu ke konci minulého roku, kdy společnost vyrábějící hračky Hasbro zažalovala tchajwanskou firmu Asus ohledně užívání jména Prime. Soud nyní vynesl rozsudek, který je příznivý pro Asus.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Chang Wei-ming, mluvčí tchajwanské společnosti Asus ani na chvíli nepřipustil, že by kauza mohla dopadnout jinak, než vítězstvím pro jejich společnost. A měl pravdu. Jak uvedl soud, tak žaloba firmy Hasbro byla neodůvodněná a není pochyb, že neexistuje souvislost mezi postavičkou z filmu Transformers jménem Optimus Prime a tabletem Transformer Prime.

asus-transformer-prime

Společnosti Asus pomohl vyhrát fakt, že konstrukce tabletu opravdu prochází transformací - mění se. Transformer Prime tak uhájil své jméno a může se prodávat dál.

Aktuální cena v českých eshopech: Asus EeePad Transformer Prime TF201-1B034A

Jistě by Vás také zajímalo kolik kusů bylo prodáno za 2 měsíce prodeje tohoto tabletu? Jedná se o 80 000 kusů a tak ve srovnání s iPad 2012 toto číslo vypadá poněkud směšně. Třetí generace iPadu se prodalo jen za první víkend 3 miliónů kusů. Asus se však nevzdává a již zanedlouho příjde na trh Transformer Pad 300 a verze Infinity 700T.