ASUS uvádí Vivobooky s umělou inteligencí a Intel Core Ultra 7 pod kapotou

ASUS uvádí Vivobooky s umělou inteligencí a Intel Core Ultra 7 pod kapotou
Fotografie: ASUS
  • Oba dva notebooky mohou být osazeny novým procesorem Intel Core Ultra 7
  • Slibují dostatek výkonu pro komfortní využívání AI i dlouhou výdrž na nabití

Společnost ASUS si na letošní veletrh IFA 2024 připravila hned několik novinek, mezi kterými najdeme také zástupce populární řady produktů s označením Vivobook. Jaké vychytávky nabídnou modely Vivobook S 14 a Vivobook 14 Flip?

ASUS Vivobook S 14 (S5406SA)

Dnes představený ASUS Vivobook S 14 (S5406SA) se prezentuje jako velmi výkonný notebook s líbivým designem, hmotností 1,3 kilogramu a tloušťkou 1,39 centimetru. Výrobce slibuje efektivní chlazení i vysoký výkon, a to například díky technologii chlazení ASUS IceCool, která využívá dva ventilátory IceBlade s 97 lopatkami a dva větrací otvory s maximálním TDP 35 W. Vivobook S 14 má rovněž excelovat v oblasti AI díky novému procesoru Intel Core Ultra 7 s AI enginem a až 47TOPS NPU. Samozřejmostí je klávesa Copilot pro rychlou asistenci AI či baterie o kapacitě 75 Wh se slibovanou výdrží 27 hodin na jedno nabití.

ASUS Vivobook S 14 (S5406SA)

Uživatele, kteří nedají dopustit na pohodlnou klávesnici, jistě potěší přítomnost technologie ASUS ErgoSense s přizpůsobitelným jednozónovým RGB podsvícením a velkým touchpadem. Nad klávesnicí se pak tyčí 14" 3K obrazovka s 120Hz obnovovací frekvencí a poměrem stran 16:10. Multimediální zážitek doplní audio s certifikací Harman Kardon a podporou Dolby Atmos, za zmínku stojí rovněž podpora nejnovější Wi-Fi 7.

ASUS Vivobook 14 Flip (TP3407)

Pokud máte rádi konvertibilní konstrukci, připravil si pro vás ASUS model Vivobook 14 Flip (TP3407), který disponuje kloubem s rozsahem 360 stupňů. Díky tomu je možný plynulý přechod mezi režimem notebooku, stanu, stojanu nebo tabletu. Navíc nechybí ani podpora pera ASUS Pen 2.0, rozumná hmotnost 1,5 kilogramu a šasi tenké 1,7 centimetru. Vivobook 14 Flip může být osazen novým procesorem Intel Core Ultra 7, který nabízí až 47 TOPS NPU, což umožňuje efektivní spouštění AI aplikací a bezproblémový výkon.

ASUS Vivobook 14 Flip (TP3407)

Konvertibilní stylová novinka dále disponuje baterií o kapacitě 70 Wh, podporou moderní Wi-Fi 7 a bohatou konektorovou výbavou či audiem s podporou Dolby Atmos. Vivobook 14 Flip je také vybaven velkým 14palcovým dotykovým NanoEdge displejem s rozlišením Full HD, který slibuje kvalitní podívanou během práce i při konzumaci zábavy.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze