Asus Transformer Book V: pět zařízení v jednom

5

Nikdy nevíte, co si s sebou vzít ven z domu? Bude stačit jen telefon? Nebudete potřebovat tablet, anebo rovnou celý laptop? Asus Transformer Book V tyto otázky řeší za vás: díky skládání jej totiž můžete používat jako pět různých zařízení, která používají jak Android, tak Windows 8.1. Podívejte se, jaká to jsou.

Začněme samotným telefonem. Jeho výbava není nijak ořezaná: má čtyřjádrový procesor Intel Atom (Moorfield) s podporou 64bitových instrukcí, 2 GB RAM a umí i LTE. Jeho displej má úhlopříčku 5 palců, což je podle našeho názoru zbytečně moc, protože společně s telefonem dostanete i tablet s úhlopříčkou 12,5 palce a IPS panelem.

Asus Transformer Book V byl představen v rámci Computexu.

Tím se dostáváme k té zajímavější části. Pokud telefon nevložíte, tablet může běžet i samostatně s operačním systémem Windows 8.1. Když ale telefon zasunete do slotu, objeví se ve Windows nové okno, kde virtuálně běží Android. Případně lze přepnout na čistý Android a celé zařízení pak funguje jako Padfony.

Asus Transformer Book V může nabývat mnoha podob.

Ještě jste se neztratili? Pak tedy pokračujeme dál a k tabletu připojíme klávesnici, čímž jsme celé zařízení proměnili na laptop. Získáte tak navíc klávesnici a touchpad, tisková zpráva se bohužel nezmiňuje, jestli zde bude i baterie navíc.

Pokud jste stihli sledovat všechno to transformování, pak jste se dopočítali k číslu 5. To je počet způsobů, jakými můžete toto zařízení používat:

  1. telefon s Androidem
  2. tablet s Androidem
  3. tablet s Windows 8.1
  4. laptop s Androidem
  5. laptop s Windows 8.1
ASUS Transformer Book V
Asus Transformer Book V a způsoby jeho využití.

Pro úplnost ještě shrňme hardwarové parametry telefonní a tabletové části:

Telefon Tablet/Laptop
Procesor Intel Atom Quad-Core Next Gen Intel Core
Operační systém Android 4.4 Windows 8.1
RAM 2 GB 4 GB
Paměť 64 GB 128 GB SSD + 1 TB
Displej 5" IPS HD 12,5" IPS HD
Fotoaparát 8 MPx + 2 Mpx HD Camera
Baterie 2 550 mAh 28 Wh
Rozměry 148 × 73 × 11 mm ?
Hmotnost 140 g ?

Zařízení vypadá na papíře velmi lákavě, ale o použitelnosti v praxi budou rozhodovat detaily. Ze zkušeností se staršími zařízeními se dvěma kombinovanými systémy víme, že jejich spolupráce není vždy ideální. Asus má ale ještě dost času na vyladění celého systému, protože ještě neoznámil termín dostupnosti ani cenu.

Zdroje: press.asus.com

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Keby tam strčili ešte windows phone tak by to bolo úplne zabité :D :D...
aloha
http://www.mobilmania.cz/bleskovky/napada-vas-jak-vylepsit-cortanu-chcete-aby-umela-cesky/sc-4-a-1327174/default.aspx Kluci dejte to sem taky ! Čím víc lidí bude hlasovat tím líp. Váš web mám raději a WP má u vás taky víc prostoru. TAK ŠUP SEM S TÍM ;)
Andrej Michalek
Trochu odveci ale budete nijakym spôsobom živo vysielať WWDC???
Krištof Pučejdl
Krištof Pučejdl
Nechápu, co toto přináší za výhodu ani čeho se tím Asus snaží docílit. Když prvně přišli s tím konceptem PadFonu, že budeme strkat telefon do tabletu, pochopil jsem to spíš jako "nasazování" většího displeje na telefon. První verze tak fungovala a já bych řekl, že to mělo celkem smysl. Koupím telefon a k tomu levnou placku s displejem bez jiného HW, cenu bude tvořit jen obrazovka a něco materiálu okolo - solidní idea. Teď nám ale nutí přerostlý Transformer s Windows, do kterého budu nepochopitelně zasouvat telefon abych na něm brousil Android? Nebo mi něco uniká.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze