ASUS StudioBook One je v současnosti graficky nejvýkonnější notebook světa

ASUS StudioBook One je v současnosti graficky nejvýkonnější notebook světa
  • Uvnitř se nachází grafická karta NVIDIA Quadro RTX 6000
  • Vysoký výpočetní výkon zajistí Intel Core i9
  • 15" displej nabídne jemné 4K rozlišení s obnovovací frekvencí 120 Hz

ASUS StudioBook Pro X disponuje množstvím funkcí, které jej pasují do role jednoho z nejlépe vybavených notebooků současnosti. Ve srovnání se StudioBookem One však zaostává v jedné důležité disciplíně, kterou je grafický výkon. ASUS StudioBook One totiž jako úplně první notebook na světě disponuje grafickou kartou Quadro RTX 6000, což jej pasuje do role graficky nejvýkonnějšího notebooku současnosti. A k čemu je takovýto výkon dobrý?

Systémy s certifikací RTX Studio, které využívají Quadro RTX nebo GeForce RTX nabízejí pokročilé funkce, jakými jsou například ray tracing v reálném čase nebo akcelerace AI či 8K RED videa.

Mobilní pracovní stanice s certifikací RTX Studio nabízejí nejmodernější funkce, které umožňují nabídnout obrovský výkon v tenkém a snadno přenosném formátu,“ říká Bob Pette, viceprezident divize profesionální vizualizace ve společnosti NVIDIA. „Kreativci a další profesionálové, kteří mají k dispozici notebooky poháněné Quadro RTX 6000, mohou využít pokročilých funkcí a výkonu RTX k práci na těch nejnáročnějších projektech kdekoliv si zvolí.

Při pohledu na další specifikace zjistíme, že ASUS StudioBook One nabídne skvělou výbavu i ve všech dalších oblastech. 15palcový displej se chlubí jemným 4K rozlišením se 120Hz obnovovací frekvencí a 84% poměrem obrazovky k ploše víka. Nechybí ani Pantone certifikace pro špičkové podání barev. Rozevírací mechanismus je mimochodem zajímavý tím, že při odklopení zároveň automaticky rozevře chladící šachtu, v níž se nachází tenké titanové odpařovací komory. Při ukončení práce a sklopení displeje zase dojde k uzavření větracích průduchů. Kromě supervýkonné grafické karty uvnitř najdeme procesor Intel Core i9 a nechybí ani konektor s Thunderboltem 3. Přísun energie do notebooku obstará 300W napájecí adaptér s vysokou hustotou a účinností, který má poloviční rozměry oproti tradičním adaptérům o tomto výkonu. Cena stejně jako dostupnost zatím zůstává u tohoto modelu otázkou.

Diskuze ke článku
End
Preise & Verfügbarkeit

Das StudioBook One (W590) kommt im ersten Quartal 2020 auf den Markt. Zum Preis schweigt der Konzern zur Zeit noch. Bedenkt man allerdings, dass der Straßenpreis der Grafikkarte aktuell bei etwa 3.500 Euro liegt, dürfte das Gerät zu den teuersten Notebooks am Markt gehören.
Lenka Novotna
to bude paradni topeni!! narvat tam AMD polovicniho vykonu tak doma topime jednim zapnutym notebookem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze