ASUS ROG Phone je herní dělo s 512GB pamětí a až dvěma displeji

7
ASUS ROG Phone je herní dělo s 512GB pamětí a až dvěma displeji
  • Nekompromisní herní telefon přichází z dílny ASUSu a disponuje 6palcovým AMOLED displejem
  • Nechybí mu výkonný procesor, až 512GB interní paměť nebo dva čelní reproduktory
  • Mezi příslušenstvím bude figurovat speciální stanice se sekundárním displejem
  • Třešničkou na dortu je zvýšená odolnost proti vodě a prachu

Všichni náruživí hráči by měli zpozornět. Tchajwanský ASUS na veletrhu Computex představil zbrusu nový chytrý telefon spadající do rodiny produktů Republic of Gamers. Novinka nese název ROG Phone a tváří se velmi nekompromisně. Design sází na ostré přechody mezi černou a oranžovou barvou. Čelní stranu okupuje 6palcový AMOLED displej s Full HD+ rozlišením, 90Hz obnovovací frekvencí a 1ms odezvou. Nechybí ani podpora HDR.

ASUS ROG Phone

Pod kapotou se nachází dnes nejmodernější procesor Snapdragon 845 s taktem 2,96 GHz a 8GB operační paměť. Výrobce představil nový systém GameCool, který pomocí měděného rozdělovače vylepšuje odvod tepla do celého těla zařízení. Novinka bude v základní verzi nabízet 128GB interní prostor. Náročnější uživatelé však sáhnou po verzi s 512GB pamětí. Prostředí dostane na starost Android 8.1 Oreo a ROG Phone si poradí se dvěma nano SIM kartami.

Pro hráče je připraveno hned několik vychytávek. Na krajích zařízení, při horizontálním držení, objevíte neviditelná tlačítka, která lze plně uživatelsky konfigurovat. Mohou být uzpůsobena pro konkrétní hry, ale stejně tak pro prostředí a rychlé spouštění aplikací. Tlačítka disponují haptickou odezvou pro jistý stisk. Čelní stranu okupují dva výkonné reproduktory a formou příslušenství bude možné telefon umístit do malého doku, ke kterému připojíte velký monitor, přičemž doku nechybí ani zvukový výstup. AeroActive Cooler, jak se dok jmenuje, umožňuje také rychlé ochlazení zad telefonu.

ASUS ROG Phone

Další příslušenství představuje TwinView Dock, který přidává sekundární 6palcový AMOLED displej. Díky němu bude možné například speciálně upravené hry rozdělit na dva displeje, případně mít na jednom displeji otevřenou hru a na druhém například chat s dalšími hráči. TwinView Dock vylepšuje také chlazení a přidává další dva reproduktory. Zajímavá informace se týká výdrže. Samotný ASUS ROG Phone disponuje baterií s kapacitou 4 000 mAh a TwinView Dock přidává další baterii s kapacitou 6 000 mAh. Za zmínku jistě stojí rovněž podpora Wi-Fi se standardy ad.

ASUS ROG Phone

Zastavme se ještě u fotoaparátů. Na zadní straně máme hned dva – s 12 a 8 megapixely. Nechybí jim optická stabilizace obrazu, možnost širokoúhlého záběru a světelnost f/1.8. Čelní strana je domovem 8megapixelové kamerky pro selfies.

ASUS ROG Phone

ASUS ROG Phone bude dodáván v černé barvě tak, jak vidíte na přiložených obrázcích. Příslušenství výrobce nabídne samostatně, případně v rámci speciálních herních boxů, které se mohou lišit dle regionů. Na prvních trzích se ROG Phone objeví během 3. čtvrtletí, přičemž cena není známa. Je však velice pravděpodobné, že bude vyšší než 25 tisíc korun.

ASUS ROG Phone

Rozměry158,8 × 76,2 × 8,7 mm, 200 g
DisplejAMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,96 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB / 512 GB
Akumulátor4 000 mAh