Asus na MWC představí finální verzi tablet-mobilu Padfone

Tchajwanský výrobce hi-tech elektroniky Asus snad již konečně na letošním ročníku výstavy Mobile World Congress v Barceloně představí finální verzi svého již mnohokráte oznámeného modelu Padfone, hybrida mezi smartphonem a tabletem.

Asus Padfone - první tiskové fotografie již dávno představeného konceptu
Tip! Mobil nebo tablet? Obojí! Asus PadFone se představuje

Asus Padfone je vám, kteří sledujete dění v mobilním a tabletovém světě jistě velice dobře znám. Vždyť jej výrobce, tehdy ještě pouze jako koncept představil již před 3/4 rokem na veletrhu Computex 2011. Jedná se v podstatě o dvě zařízení, mobil a tablet. Samostatně ale funguje pouze první z nich. Tablet se probudí k životu po vložení telefonu do speciálního docku na jeho těle, který mu pak bude díky svému výkonnému hardwaru dodávat výpočetní výkon.

Výkonným hardwarem myslíme čipset Qualcomm Snapdragon S4, který v sobě mimo jiné integruje i procesor o dvou jádrech s taktem až 2,5 GHz, a nejnovější grafický akcelerátor Adreno 225. Celý tento výkon by měl být až dvojnásobný oproti stávajícím CPU Qualcommu na trhu. Kromě toho samotný smartphone nabídne displej s úhlopříčkou 4,3 palce a qHD (960×640 pixelů) rozlišením, 5 Mpx fotoaparát a nebo nejnovější OS Android 4.0 ICS. Asus v těchto dnech světovým médiím zaslal pozvánku (obrázek výše), na které je právě vyobrazen tablet s spolu s mobilem. Na tiskové konferenci Asusu na MWC 2012 v Barceloně by tedy konečně mělo dojít k představení finální verze Padfonu, která by do několika měsíců měla zaplnit pulty světových obchodů. Upozorňujeme, že jednotlivé specifikace se mohou ještě změnit, jelikož se týkají pouze konceptu, nikoliv doposud nepředstaveného přístroje.

Video

Asus také na MWC údajně představí další tablet řady Transformer Prime a 7 palcový tablet MeMO se čtyřjádrovým čipsetem nVidia Tegra 3 a cenou $249 dolarů. Pro více podrobností si samozřejmě musíte počkat na samotnou tiskovou konferenci Asusu, která se bude konat v pondělí před polednem. O jejím průběhu a všech představených modelech vás budeme průběžně na našem webu informovat a přineseme vám také jejich živé fotografie a videopohled.

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze