Asus má krásné chytré hodinky. Vyzkoušeli jsme je

1

Asus ukázal na veletrhu své první hodinky a nevypadají vůbec špatně. Zejména design stojí za povšimnutí, Asus na vzhled svých výrobků hodně dbá a u hodinek to potěší dvojnásob. Podívejte se na naši fotogalerii, videopohled a první dojmy z hodinek se systémem Android Wear přímo z Berlína.

Asus představil na veletrhu IFA své první chytré hodinky a naskočil tak na stále se zvětšující vlnu wearables. A premiéra se skutečně povedla. Ne snad funkcemi, které jsou sice zajímavé, ale nijak nevybočují ze standardu chytrých hodinek s Android Wear, ale designem. Na ten klade Asus dlouhodobě velký důraz a u hodinek je to dobře vidět. Jdou sice cestou klasických hranatých chytrých hodinek a na kulatý displej si musíme počkat, ale vypadají skutečně hodnotně. Zaoblené kovové pouzdro a hezky vypadající kožený pásek je kombinace, za kterou se nebudete muset stydět ani na společenských akcích. Hodinky tak s klidným svědomím můžeme pasovat mezi nejhezčí vůbec.

Asus ZenWatch – první dojmy z IFA 2014

Co se systému týče, vsadil Asus na jistotu, tedy na Android Wear. To znamená, že hodinky půjdou spárovat s telefonem s Androidem 4.3 a vyšším a zároveň ho budou potřebovat pro běh některých svých funkcí. Komunikace probíhá skrze Bluetooth 4.0. Hodinky však slibují nadstavbu v podobě Asus ZenUI uživatelského prostředí.

Hodinky tak disponují některými zajímavými funkcemi: jde například o dálkové ovládání spouště fotoaparátu anebo možnost odmítnutí hovoru pouhým přikrytím dlaní. Dalšími funkcemi od Asusu je například možnost najít ztracený telefon nebo dálkové ovládání prezentace.

Porovnání s hodinkami Samsung Gear 2

Co se výbavy týče, nijak nevybočuje ze standardů chytrých hodinek poslední doby. Přístroj pohání procesor Qualcomm APQ8026, 512 MB RAM a 4 GB úložného prostoru. Displej používá technologii AMOLED, má úhlopříčku 1,63 palce a rozlišení 320 × 320 pixelů. V praxi je jemný, dobře čitelný a barvy jsou výborné. Díky zaoblenému sklíčku vypadá zobrazení i vcelku zajímavě. Baterie má kapacitu 369 mAh. Pro úplnost dodejme ještě přesné rozměry zařízení, které činí 39,8 × 50,6 × 7,9 mm a hmotnost 75 gramů.

ASUS ZenWatch