Asus Chromebit jde v ČR do prodeje: udělá z obyčejné televize chytrou

10

Asus na český trh uvádí zařízení Chromebit, které se skrze HDMI konektor připojí k jakékoliv běžné televizi a rázem se z ní stane televize chytrá, na které budete moci využívat operační systém Chrome OS. Chromebit podporuje samozřejmě připojení periférií a nabízí také Wi-Fi.

Asus Chromebit

Zařízení Asus Chromebit vypadá na první pohled jako přerostlý flash disk. Na jeho konci se nicméně nachází konektor HDMI, který slouží k připojení k televizi. Po připojení můžete ihned využívat všech možností operačního systému Chrome OS. Chromebit samozřejmě podporuje Wi-Fi a můžete přistupovat k internetu, obsahu na YouTube či aplikacích v obchodě Chrome. Spuštění je velmi snadné, poprvé postačí pouze zadat váš Google účet, který používáte například na vašem telefonu s Androidem.

Asus Chromebit

Chromebit podporuje až Full HD rozlišení obrazu a o jeho výkon se stará procesor Rockchip RK3288-C společně s grafickou akcelerací Mali T764. Operační paměť má hodnotu 2 GB a interní úložiště poskytuje 16 GB pro vaše data. Díky podpoře Bluetooth můžete ke Chromebitu připojit například myš s klávesnicí. Na těle Chromebitu se pak nachází i jeden konektor USB 2.0.

Rozměry zařízení činí 123 × 31 × 17 milimetrů a hmotnost pouze 75 gramů. Dostupné je v černé či oranžové barevné variantě. Na českém trhu je Asus Chromebit již k dispozici za doporučenou cenu 2 999 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Asus

Diskuze ke článku
Vlastislav Došek
Vlastislav Došek
Stát to polovinu (1499) tak to pá potenciál s se základním LCD panelem stát se základním oknem do internetu třeba pro důchodce nebo extrémně nenáročné. Takhle nevím...
Moravak
A co napájení ?
Rob
Za ty prachy..... a za chvili další tuner k tomu, protože soucany vysilani nebude a co ještě. Radsi si koupim novou televizi :-)
ANO
Intel Stick .... plnotucny pocitac s plnotucnyma windows ... 3000
Ruzne tesco tablety s windows a HDMI .... od cirka 1800
Vsechny ty srackoidni android tablety s HDMI ..... od cirka 800

A ted prijde naprosta bomba! Chromebit za .... 3000:o)))) Nema to procak, ani OS, ani baterku, ani dotykove LCD ..... ale za to je to podstatne drazsi nez cele tablety nebo dokonce (i tak znacne predrazeny) intel stick:o)

Odpovezte mi prosim v redakci nebo v diskuzi na otazku - kdo si tohle koupi? Respektive, muze si to koupit nekdo jiny nez uplny debil? Nebo nekdo jako legracni darek k nasrani (ikdyz k tomu je lepsi a daleko levnejsi klavesnice se zmrsenym rozlozenim)? Nebo snad duchodce v dobre vire, ze jde o alternativu intel sticku ... ale pak to zavani ze strany asusu peknym smejdstvim!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze