ASUS Chromebook Tablet CT100 je klasickým tabletem s OS Chrome

ASUS Chromebook Tablet CT100 je klasickým tabletem s OS Chrome
  • Jde o první tablet ASUSu s operačním systémem Chrome OS
  • Určen je do dětských rukou, je tedy lehce odolnější
  • Displej má 9,7"
  • Nechybí 32GB interní paměť

Zbrusu nový Chromebook Tablet CT100 od ASUSu je dle slov výrobce navržen tak, aby sloužil co nejmladším uživatelům jako vstupní brána do světa technologií. Malé děti mohou být nepozorné, a proto oceníte celkově robustní konstrukcí zařízení. Například zadní strana je celá pogumovaná, a měla by tak lépe odolávat pádům. Výrobce například uvádí, že testy probíhaly při pádu z výšky 1 metru a tablet přežil. Ochráněna má být nejen zadní strana, ale i samotný displej.

Zobrazovač jako takový je poměrně tradiční s úhlopříčkou 9,7 palců a velkými rámečky. Zde je však nutné dodat, že se rámečky hodí. Tablet je nejen robustnější, ale současně jej malí uživatelé budou moci lépe držet a nebát se nechtěných dotyků na displeji. Do těla tabletu se navíc dokáže schovat i praktický stylus pro ovládání či kreslení.

ASUS Chromebook Tablet CT100

V útrobách tabletu je šestijádrový procesor OP1 navržený speciálně pro Chromebooky. Doplněn je 4GB operační pamětí a 32GB interním prostorem, který lze rozšířit paměťovou kartou. Mělo by se jednat o dostatečný prostor pro jakékoliv Android aplikace, které lze stáhnout z obchodu Google Play. Konektivitu zajišťuje USB-C, 3,5mm jack, Bluetooth 4.1 a Wi-Fi se standardy ac.

Z dílen ASUSu se jedná vůbec o první tablet, který má předinstalován systém Chrome OS. Dostalo se na 5megapixelový hlavní fotoaparát a 2megapixelovou čelní kamerku. O přísun energie se stará 35Wh Li-Pol baterie. Ta by dle výrobce měla plně postačovat celodenní používání v rámci školní výuky. Prozatím nebyla oznámena cena ani dostupnost.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.

Technické parametry ASUS Chromebook Tablet CT100

Kompletní specifikace
Konstrukce238,8 × 172,2 × 9,9 mm, 568 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 9,7" (2 048 × 1 536 px)
Fotoaparát5 Mpx
Chipset
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systémChrome OS
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2019, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze