Apríl ve světě i u nás: čím se výrobci a prodejci baví tentokrát?

8

1. dubna, Apríl. Den, kdy se (výjimečně) může odhodit všechna vážnost a den, kdy si zkrátka všichni mohou střílet ze všech. Letošní Apríl není výjimkou, legraci si udělalo hned několik známých značek, kupříkladu taková Nokia, HTC a Samsung. Pozadu nezůstali ani někteří čeští prodejci a zastoupení velkých firem, jako je O2. Rada pro dnešní den: raději s rezervou.

Nepřehlédněte:

CZC.cz doručuje vzduchem

Jak by se vám, tedy konkrétně obyvatelům Prahy, líbilo doručování menších zásilek pomocí bezpilotních letounů, tedy dronů? Dodání je dílem pár okamžiků, cena dopravy je ještě snesitelných 139 Kč, cenově se tedy vyrovná klasickému kurýru. Má to však svá omezení, balík nesmí vážit více než 200 gramů, jde tedy o ideální přepravu menších zásilek na menší vzdálenosti, tedy území Prahy. Zákazníci si nový styl dopravy pochvalují, což vlastně dokazuje i propagační video. Smutná zpráva na závěr? Ano, jde o aprílový žertík. Tak možná jindy.

O2 zavádí FUP na hlasové hovory

A je to tu! Revoluce podle O2, kapitola druhá. O2 jako první minulý rok odstartovalo boom neomezených tarifů, teď – opět jako první - přichází s revolucí, která má jeden spojující bod, a to FUP. Ano, ten FUP, který do této doby znali především uživatelé internetových balíčků. Že nechápete? Podle analýz společnosti O2 dochází pravidelně po 8. hodině večerní k přetěžování sítě, a to především manželkami, které se snaží dostat své drahé polovičky z restauračních zařízení domů.

Abychom uvolnili naši síť pro jiné, důležitější hovory, omezíme počet hovorů v zóně „Manželka“ podle zvoleného tarifu na patnáct až pět měsíčně, doplňuje Plováček s tím, že pojem FUP, tedy Fair User Policy, tímto opatřením nepochybně dostojí svému významu.

Zdroj: Tiskové centrum společnosti O2 (plné znění)

Oproti datovým tarifům platí v případě hlasového FUP jedna zásadní změna – čím méně zákazník za paušál zaplatí, tím vyšší limit hovorů na něho bude uplatněn. O2 tak tímto opatřením hodlá motivovat zákazníky ke zvýšení měsíční útraty. Pro skutečně náročné uživatele je připraven k dispozici za příplatek 50 korun měsíčně nadstavbový balíček ZERO, zajišťující nulový FUP, respektive 0 hovorů od manželky. Přehledně se můžete na počet uplatňovaných hovorů v daných balíčcích podívat v následující tabulce.

Tarif Cena FUP
FREE CZ 749 Kč 5 hovorů
FREE O2 Plus 499 Kč 10 hovorů
FREE O2 249 Kč 15 hovorů

O2 však svoji nabídku propracovalo k dokonalosti, nechybí tedy ani nadstandardní balíčky s názvy Šéf a Věřitel. A ano, hádáte správně, že i tyto balíčky nabízejí za více peněz méně hovorů od dané skupiny lidí. Jelikož je celková nabídka velmi obsáhlá, doporučujeme se podívat přímo na stránky tiskového centra společnosti O2.

Balíček „Šéf“

Balíček Cena FUP
Šéf nešéf 150 Kč měsíčně 0 hovorů od nadřízeného
Aby šéf neřekl 50 Kč měsíčně 5 hovorů od nadřízeného
Ano, šéfe 25 Kč měsíčně 10 hovorů od nadřízeného

Balíček „Věřitel“

Balíček Cena FUP
Nemám ani floka 250 Kč měsíčně žádný hovor od věřitele
Vrátím vám to za týden 150 Kč měsíčně 5 hovorů od věřitele
Jednám s bankou 75 Kč měsíčně 10 hovorů od věřitele
Pro spokojenost našich zákazníků bychom udělali všechno, říká Vít Hubert. Věříme, že z nové nabídky tarifů si vybere každý. O2 plánuje nabídku tarifů s hlasovým FUP dále rozšiřovat podle aktuální potřeby. Již nyní například vyvíjí tarif, který omezí hovory od příbuzných v době Vánoc.

Oživlé legendy se vrací

Spolu se serverem LevneSmartphony.cz můžeme zavzpomínat, jak vypadala nabídka smartphonů před 10 lety. Žádná sláva to opravdu nebyla. Výběr z jednořádkových/dvouřádkových/monochromatických displejů, monofonní či polyfonní zvonění, GPRS/EDGE data, Eurotel, Oskar a nebo významný hit „doby kamenné“ – telefon Nokia 3310. Na to všechno mohou návštěvníci webu zavzpomínat právě dnes, 1. dubna 2014. Server jde však ještě dál a některé telefony skutečně obstaral na sklad. Reálně na e-shopu nabízí například již zmíněnou Nokii 3310.

Nabídka je vskutku zajímavá, ceny „lidové“

Tesco Mobile a jeho nová kampaň

Tesco Mobile, který díky úspěšné imageové kampani, kvalitním službám a srozumitelné nabídce upevnil svou pozici v silné trojce virtuálních mobilních operátorů, se rozhodl zacílit speciální „podkampaní“ na mladé. Jak? Důrazem na netradiční životní situace.

Tak jako jsme v naší hlavní kampani vsadili na každodenní situace našich klientů, tak se v kampani zaměřené na mladé snažíme naopak zaujmout znázorněním situací, které nejsou úplně typické a běžné, říká Branko Gugleta, marketingový ředitel Tesco Mobile.
Tesco Mobile a jeho nová kampaň

Nokia 3310 se vrací s Windows Phone

Musíme Nokii 3310 vůbec někomu představovat? Nemusíme. Telefon i v této době natolik vzpomínaný, že se zkrátka musel dočkat reinkarnace. A jelikož se jednalo o jeden z nejúspěšnějších telefonů vůbec (prodalo se více než 126 milionů kusů), řekla si Nokia, že to vyzkouší ještě jednou, tentokrát ale se vší parádou. A s Windows Phone. No opravdu.

Nokia 3310 PureView

Kromě Windows Phone nabídne Nokia 3310 PureView také špičkový fotoaparát s rozlišením 41 Mpx, tedy do puntíku stejný, jakým se chlubí Lumia 1020. Chybět samozřejmě nemůže Xenonový blesk a optika Carl Zeiss. Takže si to shrňme. Nadčasový vzhled, pevná konstrukce, špičkový operační systém a 41 Mpx fotoaparát. Vypadá to, že se zrodila nová legenda.

Samsung Fingers

V dnešní době je chytré už téměř všechno, proto málokoho překvapí, že Samsung představil chytrou rukavici. Tedy pardon, Fingers. A funkční výbava nezůstává vůbec pozadu, těšit se můžeme na flexibilní displej a připojení přes sítě 5. generace. Navíc – samotná hmotnost je pouhý jeden gram. Zní to jako pohádka, viďte?

Samsung Fingers

Úhlopříčka Super Emo-LCD (aby černá byla opravdu černá) displeje je příjemné 3 palce, rozlišení se pak zastavilo na hodnotě UHD. Wow. Nemůže samozřejmě chybět ani špičkový fotoaparát, který má po vzoru Galaxy S5 rozlišení 16 Mpx.

Kompletní specifikace

  • RAM: 4 GB
  • Interní paměť: 32/64 GB
  • Senzory: teploměr, akcelerometr, gyroskop, senzor blízkosti, kompas, barometr, tepová frekvence a další
  • S Laser: projektor s FullHD rozlišením
  • Tloušťka a váha: 0,2 cm, 1 gram
  • Další: vestavěný reproduktor a mikrofon, solární nabíjení

HTC Gluuv: tak trochu jiné rukavice

Zajímavé. Ve stejný den, co Samsung představil svoje Samsung Fingers představilo i HTC chytré rukavice – Gluuv (jen aby z toho nebyly další soudní tahanice). Rukavice kombinují dotykovou obrazovku (až nápadně připomínající HTC One (M8)) a „selfie“ kameru pro autoportréty, což ocení především mladší generace.

HTC Gluuv

Samozřejmě nechybí ani podpora různých gest a další vychytávky. Design je možná o trochu vydařenější než v případě Samsungu, ovšem u HTC už musíte počítat s mnohem větší tloušťkou. A vlastně, nepočítejte raději vůbec s ničím, něco takového s největší pravděpodobností ještě hodně dlouho neuvidíme.

Zdroje: telefonica.cz, wpcentral.com, androidcentral.com, thenextweb.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Jakub
Pane Pultzner, nebo správce sítě, přidehte prosím i možnost archivovat článek, protože toto je fakt best.
Petr Kellner
Petr Kellner
Tu nokii musíííím mít :)
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
ja by som tu Nokiu 3310 prijal :D :D kedze som urobil chybu a rozbil som ju omylom kladivom
Lubos
Jo 3310 bych bral :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze