Apple si patentoval bezdrátové nabíjení mezi zařízeními

3
Apple si patentoval bezdrátové nabíjení mezi zařízeními
  • Apple si nechal patentovat bezdrátové nabíjení pomocí svých zařízení
  • Bude teoreticky možné položit například iPhone na MacBook a nechat si ho )dobíjet, případně iPadem dobíjet Apple Watch
  • Praktické využití se pak nabízí především na cestách, kdy nám stačí jeden kabel na dobití všech zařízení

Apple si nechal patentovat zajímavý způsob, jak bezdrátově nabíjet zařízení pomocí jiných přístrojů. Patent popisuje umístění obousměrných cívek pro bezdrátové nabíjení v běžných zařízeních od Applu. Teoreticky tak bude možné položit iPhone X (nebo iPhone 8) na váš MacBook, a dobít si tak telefon. Které zařízení bude sloužit jako nabíječka a které se bude nabíjet, záleží na poloze. Pokud položíme iPhone na MacBook, bude se nabíjet iPhone, jestliže ještě na iPhone položíme Apple Watch, budou se nabíjet také (skrze telefon).

Na náčrtu z patentu můžeme vidět až tři nabíjecí cívky na MacBooku, díky čemuž by bylo možné nabíjet více zařízení najednou. Praktická použitelnost notebooku, na kterém jsou tři zařízení, je sice nulová, nicméně možnost nabíjet více zařízení (včetně MacBooku) najednou pomocí jednoho kabelu se může hodit jak na cestách (například v hotelu), tak doma.

Jelikož se jedná zatím jen o patent a Apple při jeho implementaci bude muset řešit nejeden komplikovaný problém (například přehřívání), ještě chvíli potrvá, než se dočkáme praktického použití. Jde však o zajímavý koncept ukazující, jakou cestou se v dnešním bezkabelovém světě vydat.

Diskuze ke článku
M;)
Hlavne že už majú patent. Ten súčasný patentový systém je fakt na čase zmeniť.
ja
teoretická čmrkanice bez funkčního vzorku jde patentovat? no twl ..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze