Apple iPhone 5s se stal nejprodávanějším telefonem za květen 2014

29

Celosvětovou prodejní nadvládu mezi chytrými mobilními telefony i nadále drží Samsung následovaný Applem. Patří jim přední místa a vůbec nejprodávanějším modelem za květen 2014 se stal iPhone 5s. V první desítce se však usadilo také čínské Xiaomi a to rovnou se dvěma svými modely, a nechalo tak za sebou mnohem známější výrobce.

Za průzkumem stojí Hong-kongská společnost Counterpoint, která shromažďuje data z 35 zemí z celého světa a počítá výhradně jen prodané a nikoliv dodané telefony. Bohužel nepřidává přesná prodejní čísla. I tak je však žebříček 10 nejprodávanějších velmi zajímavý. Nachází se v něm jen tři různí výrobci. Společnost Samsungu a Applu, jejichž přítomnost byla očekávaná, dělá překvapivě Xiaomi.

První pětka: Apple iPhone 5s, Samsung Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy Note 3 a Apple iPhone 5c

Aktuální data jsou měsíčním průzkumem za květen 2014. Za toto období stanul na první příčce Apple iPhone 5s, který je následován Samsungem Galaxy S5. Jeho čas se však ještě očekává, neboť se začal teprve v dubnu prodávat. Další dvě příčky patří také Samsungu, který se tak stává nejúspěšnější značkou v první desítce. Třetí místo okupuje loňská vlajková loď Galaxy S4 a bramborovou medaili získává Galaxy Note 3.

Druhá pětka: Apple iPhone 4S, Xiaomi Mi3, Samsung Galaxy S4 mini, Xiaomi Red Rice a Samsung Galaxy Grand 2

Páté se šestým místem bere opět Apple se svými zbylými modely, které se prodávají. Jde tedy o iPhone 5c na pátém místě a iPhone 4S na šesté místě. Raketový vzestup čínského výrobce Xiaomi je promítnut i v této statistice neboť na sedmé příčce se nachází model Mi3, tedy vlajková loď. Za osmým Samsungem Galaxy S4 mini se pak nachází ještě jeden model od Xiaomi, kterým je Red Rice. Desítku pak uzavírá pro změnu Samsung a jeho model Galaxy Grand 2.

10 Nejprodávanějších telefonů v květnu 2014

Až za branami první desítky se krčí Sony Xperia Z1. Průzkum dále uvádí, že do 20. místa se umístila také například Motorola Moto G, Huawei Honor 3C nebo LG G2.

Zdroje: counterpointresearch.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Zaujimavy je ten iPhone 4S, na to ze ma svoje roky za sebou sa dobre drzi.
Jiří Zábranský
Jiří Zábranský
Iphone 5c bych si netipl jako jeden z nejprodávanějších telefonů radči bych se obrátil na Iphone 5
Michal
vidím skvělé prodeje 5C a v životě jsem jich v rukách lidí viděl kolik? 2-3?
Mareček
Prvních sedm mobilů jsou naprostý pecky. Chtěl bych je všechny. Všechno drahé vlajkové lodě. Samsung a Apple mobily umí. Lze říct, že WP tímto ukončil Nokii činnost. Když tam není uvedena levná 520, jak chtějí prodávat vlajkové lodě? Pro koho chtějí dělat služby? Pro 12 mil. lidí s low endem?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze