Apple iPad Air rozebrán: většinu těla zabírá akumulátor

5

Apple iPad Air se začal prodávat teprve před pár dny a hned si ho vzal ''do parády'' známý server iFixit, který nový tablet, jak má ve zvyku, okamžitě rozebral. A to do posledního šroubku. Výsledek? Na uživatelský zásah rovnou zapomeňte, případnou opravu svěřte pouze autorizovanému servisu. Tenké tělo si zkrátka vybralo svoji daň.

Apple iPad Air na oficiálních snímcích

Nepřehlédněte:

Rozebírání produktů od Apple podomácku vždy patřilo k těm nejnáročnějším, nejnovější Apple iPad Air rozhodně není žádnou výjimkou. Právě naopak. Všechny technologie se musely vměstnat do velice subtilního těla, na domácí (uživatelskou) opravdu tohoto tabletu tedy rovnou zapomeňte, s největší pravděpodobností byste již tablet nikdy nesložili do původního stavu. Všechny části uvnitř tabletu drží lepidlo, rozebrání je tedy náročnější, než oprava/výměna samotná.

Podomácká oprava iPadu Air je téměř nemyslitelná

Samotné skóre iFixit ve snadnosti rozebrání zařízení mluví samo za sebe - 2 body z 10 možných (čím méně bodů, tím hůře se dané zařízení rozebírá). Za vše může především až nesmyslné množství lepidla a různých lepících pásek, které všechny vnitřnosti drží na svém místě. Potěší naopak fakt, že displej a přední sklo jsou od sebe oddělené, proto by samotná výměna rozbitého skla nemusela být tolik nákladná.

Většinu těla zabírá dvoučlánková baterie

Valnou část vnitřního prostoru zabírá dvoučlánková a téměř 33watthodinová baterie (v Apple iPadu 4 byla použita tříčlánková, 43watthodinová baterie). Velikost baterie se tak musela díky menší velikosti vnitřního prostoru uskromnit, celková výdrž je ale přesto lepší. Apple toho dosáhl lepší optimalizací systému a hlavně úspornějším procesorem A7 (APL5698). Ten mimochodem není úplně stejný, jako ten v iPhonu 5s (APL0698). Rozdílem je především vyšší takt procesoru u iPadu Air, konkrétně o 100 MHz.

Zdroje: pocket-lint.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Lukáš
A co třeba recenzi samotného produktu, té se dočkáme? Když už teda víme jak vypadá tablet rozebraný...
Velda
Zajímavé. V modelu ani jedna součástka Samsungu. Pouze Apple A7 Samsungem vyrobený. :-)
Chen Pei
Chen Pei
Mé náhradní ipad díly jsou zapotřebí, mám velkou pomoc na této webové stránce. http://ydtparts.com/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze