Apple iPad Air v redakci: první video a dojmy

42

V redakci začínáme testovat nový Apple iPad Air se špičkovou výbavou, který je menší, tenčí, mnohem lehčí a výkonnější než předchozí generace, stále ale nabídne výborný a jemný 9palcový displej a výbavu i ekosystém, který mu většina konkurentů může závidět. Podívejte se na naše unboxing video a první dojmy.

Největším rozdílem je konstrukce. Applu se stejný, dokonce výkonnější hardware podařilo vměstnat do výrazně kompaktnějšího a lehčího těla. Zatímco přechozí iPad 4. generace byl jedním z vůbec nejtěžších 10palcových tabletů na trhu, novinka ale výrazně zhubla a je o třetinu lehčí, se svými 469 gramy, je skutečným rekordmanem a název Air je na místě. Tablet v ruce skutečně působí neobvykle lehce a těžko uvěřit, že má kovové tělo a ještě akumulátor s vysokou kapacitou. Jen mě napadá, jak se bude jmenovat nástupce - bude to Air 2 i přesto, že půjde už o šestý iPad?

Apple iPad Air – první pohled

Díky tenčím rámečkům kolem displeje jsou menší také půdorysné rozměry, v případě nutnosti lze i průměrně velkou rukou nyní tablet obejmou. Tablet je také o poznání tenčí a v pase měří jen 7,5 milimetru. I přes tyto velké změny jsme se nedočkali žádných kompromisů v konstrukci nebo výbavě. iPad Air dostal do vínku design ve stylu menšího iPadu mini s novou úpravou kovové zadní části, která je velmi příjemná na dotek. Zpracování je samozřejmě špičkové, k němu nelze mít žádných výhrad. Tablet příjemně chladí v ruce, působí hodnotně, až luxusně, ale na to už jsme si u výrobků od Applu zvykli a tak nějak to očekáváme.

Na přední straně se opět nalézá velmi povedený 9,7palcový IPS displej s rozlišením 2 048 × 1 536 pixelů a výslednou jemností 264 ppi. Ano, na trhu jsou i tablety s vyšším rozlišením a jemností, displej iPadu má však dostatečnou jemnost, výborné pozorovací úhly i podání barev a nelze k němu mít nejmenší výtky, v praxi je vskutku špičkový. Nad displejem najdeme klasickou 1,2Mpx kamerku, pod ním poté známé domovské tlačítko, které, navzdory předpokladům, nezískalo čtečku otisků prstů. Každopádně opět je komfortní a dobře se tiskne.

Zadní strana opět obsahuje 5Mpx fotoaparát, tablet pohání velmi výkonný procesor Apple A7 a operačním systémem je samozřejmě Apple iOS7 se zcela novou grafikou, kterým jsme se zabývali jak v samostatné recenzi, tak v recenzích nových iPhonů 5c a 5s, které si určitě přečtěte.

Apple iPad Air v redakci momentálně testujeme. Pokud vás cokoliv zajímá, zeptejte se v diskuzi pod článkem a my vám odpovíme buď přímo zde nebo odpovědi zahrneme do připravované recenze.

Technické parametry Apple iPad Air

Kompletní specifikace
Konstrukce240 × 169,5 × 7,5 mm, 469 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 9,7" (2 048 × 1 536 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A7, CPU: 2×1,4 GHz, GPU: PowerVR G6430
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 8
Akumulátor8 827 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 4:11 hodin
Dostupnostlistopad 2013, 12 290 Kč
Diskuze ke článku
Jaroslav G. Maschek
Jaroslav G. Maschek
Kluci díky za video. Jen mi rve uši slovo " unboxing ". Vždyť to jde česky tak krásně říct.
Martin Šustrík
Martin Šustrík
Dobrý deň, prosím Vás aká je kapacita batérie?
Lukáš
Díky za video, zajímala by mě doba nabíjení z nuly do sta procent, dále jak se zahřívá při vysokém zatížení a to je asi vše, zbytek je více méně jasný.
Martin Šustrík
Martin Šustrík
Ďakujem :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze