Apple iOS 9.3 je tu: Noční režim a nové interakce s 3D Touch

17

Apple dnes vydal očekávaný update na novou verzi iOS s označením 9.3. Většinu novinek Apple představil již v beta verzi a dnes mají uživatelé po celém světě možnost je vyzkoušet. Největší novinkou je samozřejmě noční režim. Aktualizace se ale dočkaly i aplikace Poznámky, které nově můžete uzamknout pomocí čtečky otisků prstů Touch ID. Zároveň se rozšířily i možnosti 3D Touch.

Rozhodně nejžádanější novinkou nového iOS 9.3 je Night shift, tedy noční režim, kdy displej potlačí modré odstíny a upřednostní ty teplejší, aby šetřil vaše oči. Night shift si můžete ručně zapínat například ze spodní lišty, kam byl umístěn, anebo nastavit časové pásmo, kdy bude režim automaticky zapnut. Další možností je nastavit režim tak, aby se zapínal a vypínal podle soumraku a úsvitu ve vašem časovém pásmu.

TIP: Nový iPad Pro (9.7): stejná výbava s menším displejem

Apple iOS 9.3

TIP: Apple představil staronový iPhone SE: 4palcový displej a lepší výbava

Další novinkou je zamykání poznámek pomocí Touch ID, tedy čtečky otisků prstů. Nelze sice uzamknout celou aplikaci Poznámky, přesto se ale hodí i zamykání těch jednotlivých. Uzamknout můžete nové i dříve vytvořené poznámky a chránit si tak své soukromí.

3D Touch se stále rozvíjí, čehož jsou důkazem nové interakce. Rychlé akce se dočkali aplikace jako Počasí, Zdraví, iTunes nebo App Store a také Nastavení, pomocí kterého se dostanete rychle k nastavení Wi-Fi nebo Bluetooth.

Nesmíme zapomenout ani na další drobná vylepšení. Asistentka Siri umí další jazyky, čeština ale stále chybí. V aplikaci Fotky přibylo tlačítko pro duplikaci a iBooks nově nahrává a synchronizuje knížky pomocí iCloudu napříč iOS OSX. Více se o novinkách dočtete v našem článku o betaverzi. Už jste updatovali a přinesl vám nový iOS 9.3 nějaké komplikace?

Diskuze ke článku
Roman
No nainstaloval jsem ho do iPhone 4s a zatím musím říct že jede dobře. Skoro bych i řekl rychleji než 9.2.1. Baterii zatím nemůžu hodnotit.
Michal
Aktualizoval jsem v 20:00 a paráda - ta 9.3 šlape na 6s Plus rychleji než 9.2.1 a noční režim je moc fajn - teď je použití iPhone i v naprosté tmě příjemné ;)
Zkratky 3D Touch jsou fajn.
Jako mě udělal dnes Apple radost a že nepředstavil MacBook 13-14" který očekávám mu tímto odpouštím - ale do léta ať tu je ;)
Frantisek
Aktualizácia na iPhone 6s bez problémov no na iPhone 5 som ostal na aktivácii zariadenia, ktoré nevieaktivovat, lebo nie je mozne pripojiť k serveru. Uvidím čo spraví iPad 2. Momentálne som sklamaný...
Honza
Tak aktualizace rychlá a bezproblémová. Zdá se, že vše šlape perfektně, ale jestli rychleji ani moc nezjistím, protože i 9.2.1 byl rychlý víc než dost :D nicméně noční režim velice vítám, je to hodně užitečná funkce :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze