Apple Healthbook pro iOS 8: komplexní správce vašeho zdraví

14

V letošním roce se kromě nových zařízení od Applu, dočkáme také nové verze operačního systému. Připravovaný systém iOS 8 nabídne kromě jiného zřejmě také speciální zdravotní aplikaci, která bude monitorovat v podstatě veškeré dění vašeho těla a nezůstane jen u toho.

Vše bude zahrnuto v aplikace Healthbook, kterou nyní odtajnil server 9to5Mac.com. Zveřejněné informace a především screenshoty odhalují, že se Apple do Healthbooku hodlá řádně opřít a zřejmě se dočkáme vůbec nejpropracovanější aplikace.

Po otevření aplikace se dočkáte rozdělení do mnoha karet, ve kterých najdete podrobné záznamy o vašich aktivitách, případně zdravotních výsledcích. Nebude chybět klasický krokoměr či karta týkající se výživy, která bude data sbírat dle vámi zadaných údajů o stravě. Dále si budete moci zjistit hladinu cukru v krvi, tepovou frekvenci, hydrataci, krevní tlak, dechovou frekvenci, saturaci kyslíkem a mnohé další údaje.

Apple Healthbook

Výše uvedené možnosti sledování vašeho těla se nemohou spoléhat pouze na to, co do aplikace sami zadáte a tak je nasnadě, že tato aplikace bude vyžadovat speciální hardware, který bude schopen vaše tělesné aktivity měřit. Nabízí se tedy možnost, že nový iPhone bude vybaven speciálními senzory, které budou mít vše na starost. Otevírá se rovněž možnost, že Apple představí své chytré hodinky iWatch, se kterými bude nutné spojit váš iPhone a až následně bude měření možné.

Apple Healthbook

Kromě sledování různých hodnost se dočkáme i čistě praktických funkcí, které se budou skrývat pod kartou první pomoci. V ní budou zanesena data o vás – například datum narození, vaše hmotnost a výška, fotografie, barva očí nebo vaše krevní skupina. Tyto údaje se hodí například pro nouzové stavy, kdy budete v ohrožení života a lékaři tímto způsobem obratem zjistí vaše základní údaje. Předpokládá se, že tyto informace však nebudou dostupné pouhým otevřením nabídky.

Apple Healthbook

Zdroje: 9to5mac.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
Pf
a kdy se s necim podobnym vytasi Google s nohsledem Samskungem ? Neni otazkou jestli to okopcej, ale kdy ...

Vsadim se ze se to bude jmenovat HealthMagazine ...
Kotlik Martin
Kotlik Martin
Ježiši ... už i Apple s tím přišel. Fakt se těším až bude nový iPhone osazen desítkami měřících čipů. A navíc, když bych se při běhání furt koukal jakej mám tep, kolik jsem spálil kalorií a nebo kolik jsem uběhl km, asi bych se z toho zbláznil. Svaté sportování "jen tak".
Patrik Netexik Halmi
Patrik Netexik Halmi
Jsem zvědavý :)
blue.sun
Kde já jsem to jenom už viděl... Nebylo to u Sam.... ne, to přeci nemůže být. Apple by od takové firmy nikdy nic neokopíroval...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze