Apple a Samsung svádí v USA tuhý boj v prodejích telefonů

27

Trh ve Spojených státech je pro mnohé výrobce velmi zajímavý a současně jde o domácí trh pro Apple. Není překvapením, že na něm svádí boj se Samsungem, který se mu aktuálně povedlo porazit v počtu nově aktivovaných zařízení v prvním čtvrtletí roku 2016.

Kdo by čekal na americkém trhu jasnou nadvládu Applu, spletl by se. Souboj v nově aktivovaných zařízeních je totiž mezi Applem a Samsungem velmi vyrovnaný. V aktuálně uplynulém 1. čtvrtletí roku 2016 si však vítězství připisuje Apple, který se na počtu nově aktivovaných zařízení podílel 40 %. Jde o o značný meziroční nárůst, loni šlo pouze o 28 %. Naopak podíl Samsungu se prakticky nemění. Loni držel 38 % podíl, letos má 37 % podíl, což jasně dokazuje vyrovnané výsledky mezi Applem a Samsungem. Třetí příčku stabilně drží LG, jehož podíl se drží nad 10 %. Na čtvrté místo po dlouhé době poskočilo HTC a odsunulo na pátou pozici Motorolu.

TIP! Výsledky prodejů prvního čtvrtletí jsou tady: kraluje opět Samsung

Podíl nově aktivovaných zařízení dle značek
Podíl nově aktivovaných zařízení dle značek

Po konkrétních značkách se podíváme i na jednotlivé operační systémy z pohledu nových aktivací v USA v prvním čtvrtletí roku 2016. Zde je situace velmi podobná. Opět mezi sebou válčí především Android od Googlu a iOS od Applu. Společně ovládají více než 95 % trhu. Operační systém Android se na nových aktivacích za uplynulé čtvrtletí podílel 57 %, zatímco iOS dosáhlo na 40% podíl. Nutno podotknout, že Apple posílil, což se nejlépe pozná při meziročním srovnání. Za první čtvrtletí roku 2015 se na nových aktivacích podílel Android 69 % a iOS 28 %.

Aktivace zařízení dle OS

Za zmínku stojí i mobilní verze Windows od Microsoftu, jejíž podíl se pohybuje kolem 1 %. Poprvé se však stalo, že se na americkém trhu aktivovalo více telefonů bez otevřeného operačního systému (feature telefonů) než zástupců se systémem Windows 10 Mobile.

Zdroje: files.ctctcdn.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
kleinak
To je sice pravda a ukazuje se, že i v USA prostě samsung lidi kupují, ale to hlkavní je, kolik kdo z toho má???
A rozhodně na tom je Apple lépe, jelikož z každého telefonu má nejvíce a to se počítá především.
Samsung chrlí jeden model za druhým, takže v kusech se Applu vyrovná,čekal bych, že prodá více, ale v zisku určitě ne.
Samsung na víc ještě zaplatí Google za Android, Applu zůstane všechno, jelikož za iOs nikomu nic neplatí, perfektně vymyšlené. A tohle se pokouší udělat i Mrkwosoft, ale zatím je jen k smíchu, jak s telefony, tak s WP10. Kdyby nekoupil Nokii, nikdy by telefony ani nevyráběl, teď má i telefony a proto je lepší WP10 přenechat jiným výrobců, opravdu nepochopitelná politika MS, proto je, tak kde je. V P.DELI a to vlastním Lumii, takže nejsem zaujatý.
jhz
Samsung nikomu za Android nic neplatí. Android je zadarmo, vy Applisto...
ale zkuste si dát vedle sebe Iphone 6s+ a Samsung Note 5, a pochopíte proč Samsung vede i v USA.
kleinak
jhz - co to blábolíš, myslíš si, že Google dává svůj systém zadarmo?
Dnes je to normální, ten platí tomu a ten zase tomu. Dokonce Google platí MS?
Jinak pokud umíš číst,nejsem Applista, mám Lumi 1020 a nejsem ani MSista.
Je dokážu na rozdíl od některých říct, co se mi líbí a na opak a né zarytě tvrdit, jako většina s androidem, že je nejlepší.
Káždý má jiné chutě, ale funkcionalita by měla být stejně dobrá na všech zařízení.
Redmarx
Prosim vas, zapominate na jednu zasadni vec, je jasne, ze Apple a Samsung se tak v USA rvou o prvni pricku, vzdyt Samsung do USA nasadil Galaxy S7 s SoC Snapdragon 820, ktery jak vsichni uz dobre vime je v nekterych situacich az o 50% rychlejsi nez procesor Exynos, kterym Samsung oblbuje Evropany a v EU prodava stejny telefon s mnohem horsim hardwarem a tedy i vykonem. Proto jsou prodeje v USA, kde si Samsung nic takoveho netroufne naprosto neporovnatelne s EU, kde jsou jini etablovani vyrobci, kteri do svych smartphonu davaji opravdu to nejlepsi!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze