Počet stažení Angry Birds přesáhl 350 milionů

7

Angry Birds jsou prostě legendou, o tom není pochyb. Jde o nejpopulárnější hru pro mobilní telefony, společnost Rovio na ní vydělala za těch pár let hezkých pár desítek milionů dolarů. A nyní má v plánu vstoupit na burzu…

Prvně se Angry Birds objevila v roce 2009 na iPhonech, postupně se rozšířila prakticky na všechny platformy dotykových telefonů a mimo ně si ji můžete zahrát i na Sony Playstation Portable, ve webovém prohlížeči, či jako plnohodnotnou hru na počítači.

Před několika společnost Rovio oznámila, že celkový počet stažení hry přesáhl 350 milionů a denně stráví hráči na celém světě 300 milionů minut jejím hraním. Kanál na Youtube, který je Angry Birds věnovaný, byl shlédnut více než 170 milionkrát. Dá se jen spekulovat, kolik tato hra společnosti Rovio až doposud vydělala, mluví se o nějakých 70 milionech dolarů.

Do společnosti Rovio vstoupil v tomto roce i Andrew Stalbow, bývalý výkonný ředitel Fox Digital Entertainment, který chce, aby se Angry Birds staly populárnější než Pokémon. Jeho cílem je dostat Angry Birds do všech odvětví zábavy, to znamená do televizních show, deskových i počítačových her, hraček, či filmů. Právě on stojí za tím, že Rovio mohlo vydat třetí díl Angry Birds, s podtitulem „Rio“, který byl vydán zároveň s uvedením stejnojmenného filmu společnosti 20th Centrury Fox.

Hodnota finské společnosti Rovio se aktuálně odhaduje na 1,2 miliardy dolarů. Stále se rozrůstá, z původně malé a neznámé vývojářské společnosti se stala firma s 50 zaměstnanci. Vážně uvažuje o vstupu na burzu v New Yorku, a zároveň se chce stát nejen tvůrcem, ale i vydavatelem her jiných vývojářů. Jak v interview řekl Peter Vesterbacka, výkonný ředitel společnosti, „Máme v této oblasti plány, o kterých nechceme zatím moc mluvit. Pokud se staneme vydavateli her, budeme to určitě dělat odlišně, než ostatní“.

A co vy, máte ve svém telefonu hru Angry Birds? Jak často ji hrajete?

Zdroje: dailymobile.se, phonearena.com

Diskuze ke článku
Au.tor
A teď už jen multiplayer hráč proti hráči a bude to ouplně kůůůl
Martin Šimon
Multiplayer ve stylu Scorch nebo Worms?
zami
Kde se to dá stáhnout na PC nikde sem to nenašel a v prohlížeči se mi to seka jak prase.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze