Android překonal 500 miliónů instalací

1

To, že operační systém Android nabírá na obrátkách, víme už delší dobu. V oblasti aplikací sice na iOS stále nemá, v používanosti systému však výtvor Cupertina již předběhla. Včera se totiž ředitel produktového managementu Googlu, Hugo Barra, svěřil se zajímavými čísly.

Jak můžete vidět v jeho profilu na sociální síti Google , Android se právě dostal na oficiální hranici 500 milionů aktivovaných zařízení, což je opravdu úctyhodné. Android tak úměrně zvyšuje svou rozšířenost a oblíbenost. Jednou z oblastí, kde na iOS zatím Android nemá, je počet unikátních optimalizovaných aplikací v online obchodě. Jejich počet se však neustále zvyšuje.

Zleva Google Nexus S a Google Nexus 7

Ačkoliv vypadá hranice 500 milionů impozantně, je třeba podotknout, že se každý den aktivuje 1,3 milionů Androidů, což také není k zahození. S příchodem nových zařízení a především díky rychlému startu Jelly Bean můžeme předpokládat, že se toto číslo bude jen zvyšovat.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
aas
"použitelnost systému však výtvor Cupertina již předběhla."
Tak to je snad na kazdom uzivateli, ja osobne by som si radsej vybral novy symbian ako android, lebo je pre mna viac pouzitelnejsi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze