Android na iPhonu realitou, přesto o něm raději neuvažujte

7
Android na iPhonu realitou, přesto o něm raději neuvažujte
  • Beta verzi Androidu lze spustit na iPhonu 7
  • Podpora dalších modelů se chystá
  • K instalaci je třeba jailbreak, přesto beta verze Androidu funguje jen polovičatě

Lidská vynalézavost nezná hranic, o to více u příznivců iOS, který je obecně považován za velmi dobře zabezpečený. Díky hardwarové chybě lze u starších iPhonů (až do iPhonu X) i dnes nainstalovat jailbreak, který umožní do systému zasáhnout více, než by Apple, a vlastně i vy, možná chtěl. Jailbreak je jedna věc, ten známe již mnoho let, ovšem Android na iPhonu, to už je panečku něco jiného.

Celý pokus mají na svědomí vývojáři z Correlium, kteří přinesli speciální utilitu pro iPhony 7 a 7 Plus, které mají jailbreak. Utilita upraví bootloader v iPhonu a přepíše důležité informace, zároveň nahraje potřebné soubory a je hotovo, můžete si užít omezeně funkčního Androidu na iOS. Jak jsme již uvedli, prozatím je metoda funkční pouze na iPhonech 7 a 7 Plus, ovšem ani zde není funkčnost dokonalá. Nefunguje například Bluetooth, fotoaparát ani mobilní data. I proto je projekt Sandcastle, jak jej organizace nazývá, spíše pro nadšence, kteří zkrátka nemohou odolat vyzkoušet si Android na iPhonu.

Jak sami zástupci uvádí, k projektu Android pro iPhone se vrací po 10 letech, kdy se o to pokoušeli jejich předchůdci. Tehdy trvala implementace několik dlouhých měsíců, nyní vše zabralo zlomek času. Je tedy reálné, že do budoucna se bude funkčnost vylepšovat.

Diskuze ke článku
Lukáš
Jailbreak to byla věc. Jak by asi bez něj dnešní iOS vypadal, kdyby funkce mnoha tweaků nezkopíroval Apple do systému. Android v iphonu je pouze důkaz, že to jde. Stejně jako šlo androidem nahradit i další operační systémy. Používat to ale nikdo nebude.
David
Opravdu není důvod.
Labakan
Android na iPhone???? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Luky
Nevím proč bych si do iPhonu měl nahrávat takovej sajrajt 😂😂😂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze