Amazon jde se svým Halo View přímo proti FitBitu

Amazon jde se svým Halo View přímo proti FitBitu
Fotografie: Amazon
  • Jednoduchý náramek monitoruje zdraví, sportovní aktivitu i spánek
  • Vydrží na jedno nabití týden
  • Doprovodná aplikace nabízí prémiové členství s mnoha dalšími funkcemi pro zdravý životní styl

I když je Amazon především internetový obchod, neméně známý je i hardwarem. Zkoušel to například i s mobilními telefony a na poslední akci představil dokonce domácího robota a létající bezpečnostní kameru. Novinka s názvem Halo View je o poznání běžnější. Jedná se o chytrý náramek, z jehož vzhledu i funkcí je jasné, že se bude snažit přetáhnout zákazníky FitBitu.

Základní nabídka funkcí zahrnuje sledování aktivity (včetně měření tepu a okysličení krve), sledování notifikací z připojeného telefonu, měření stavby těla (zejména podíl tuku) a hlídání spánku. To vše v těle s vodotěsností 50 m a týdenní výdrží na jedno nabití. K tomu slouží proprietární klip a nemělo by trvat více jak 90 minut. Pro propojení s telefonem slouží Bluetooth 5.0 a je podporován jak Android, tak iOS.

V připojené aplikaci pak vedle nashromážděných údajů naleznete i další zajímavé funkce. Jedná se například o analyzátor hlasu, který vám prozradí, jak se váš verbální projev může jevit ostatním lidem a jestli nejeví známky stresu nebo deprese. Za 4 dolary měsíčně (necelých 100 korun) se pak můžete připojit k prémiovému členství, které udělá z aplikace a náramku vašeho osobního trenéra plus nutričního poradce.

Amazon Halo View

Náramek bude k dispozici ve třech barevných provedeních (černá, levandulová a zelená) a dvou velikostech. Přijít má na 80 dolarů, tedy necelé 2 tisíce s českou daní. Zatím se však neprodává, na trh dorazí někdy během zbytku roku.

Technické parametry Amazon Halo View

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, 11,4 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: ?
Displej?, ?" (? × ? px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ne, NFC: ?
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:30 hodin
DostupnostQ4 2021, 2 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze