Alcatel A3 7" KIDS: tablet za vyšší cenu upravený pro děti

12
Alcatel A3 7" KIDS: tablet za vyšší cenu upravený pro děti
  • Na českém trhu se objevil tablet od Alcatelu, který je speciálně zaměřen na dětské uživatele
  • Nechybí upravené aplikace, pohybové hry nebo ochranné pouzdro
  • Cena je bohužel vyšší s ohledem na hardware

Alcatel A3 7" KIDS je určen dětem ve věku od 3 do 12 let. Tablet využívá operační systém Android se speciálním prostředím Kurio přizpůsobeným dětem. Systém Kurio prostřednictvím výukových i zábavných aplikací nenásilně rozvíjí dětské dovednosti a je postaven na jejich přirozené zvídavosti a hravosti. Novinka obsahuje sadu vzdělávacích aplikací a her v češtině a slovenštině vhodných pro děti různého věku. Nechybí ani populární pohybové hry, jejichž cílem je zvednout děti z gauče. Tablet zároveň nabízí funkci rodičovské kontroly, která dovoluje například omezit přístup na určité webové stránky nebo určit dobu, po kterou si dítě může s tabletem hrát. Před poškozením chrání zařízení silikonové pouzdro. Tablet odolá i prachu a postříkání vodou, neboť plní certifikaci IP52.

Alcatel A3 7\" KIDS

„Dnešní děti si osvojují elektroniku již v útlém věku. Proto jsme se rozhodli jejich zájem o technologie propojit s přirozenou hravostí a zvídavostí. Navíc jsme mysleli i na rodiče, aby měli o aktivitách svých dětí přehled, a zároveň se do nich mohli sami zapojit,“ vysvětluje Tomáš Chrastil, Country Manager značky Alcatel pro Česko a Slovensko.

Pakliže se na nový tablet podíváme klasickou optikou, příliš důvodů ke koupi neshledáváme. Už jen pohled na displej vás utvrdí v tom, že Alcatel použil to, co se mu už dlouhá léta válí ve skladech. Sedmipalcový displej má nízké rozlišení 1 024 × 600 pixelů a výkon tabletu dodává čtyřjádrový procesor MediaTek MT8127 a 1GB operační paměť. Pro uložení dat je připravena 8GB interní paměť s podporou paměťových karet. Zřejmě z důvodu nadstavby Alcatel nasadil starý Android 6.0 Marshmallow. Zcela základní jsou také fotoaparáty, na zadní straně 2megapixelový, čelní strana si vystačí s VGA rozlišením. Závan historie je dokonalý a nulové nadšení potvrzuje slabá baterie s kapacitou 2 580 mAh.

Alcatel A3 7\" KIDS

Nový Alcatel A3 7" KIDS se již nabízí na českém trhu výhradně v černé barevné variantě. Cenu výrobce nastavil na 2 499 Kč, což je s ohledem na výbavu relativně dost.

Alcatel A3 7" KIDS

Rozměry189,2 × 107,6 × 9,2 mm, 252 g
DisplejTFT TN, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát2 Mpx, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ProcesorMediatek 8127, 4×1,3 GHz
PaměťRAM: 1 GB, úložiště: 8 GB, microSDXC
Akumulátor2 580 mAh

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Michal
Stejný tablet pod názvem "Alcatel PIXI 4 (7) WIFI 8063" stojí o dost méně, ale je bez toho gumového krytu a bez těch aplikací pro děti. Zkoušel jsem ho, ale odradil mě nekvalitní displej. To rozlišení by i stačilo, ale je to jen TFT-TN displej, který vypadá z různých stran jinak a z některých úhlů je inverzní, což rozhodně nebude vhodné pro dětské oči, IPS technologie by se hodila daleko více.
sargis
Ja mam od operatora Lenovo Tab 3 8" a je v nom aj naistalovany tvz. detsky mod/rezim, ktory dokaze podobne a hardwarovo je to trochu lespie. Krpce 2,5 roka sa na nom hra, inak ho sam vyuzivam max. na maily alebo web pri jedle :)
marek
Ještě je vtipné jak původně nejnižší třídu Alcatelu zvanou "PIXI" nyní nahradila řada A, která ovšem byla brána za střední třídu, jelikož nejnižší řada PIXI měla přejít na řadu "U". A letos nové produkty nových řad 1, 3 a 5 nedosahuji už ani na tu řadu "A", takže hezky se v tom Alcatel zamotal. Nevěřím tomu, že sami v Alcatelu vědí, co se s nimi vlastně děje. Pravda je ale bohužel taková, že ve skutečnosti loni se Alcatel vykašlal na nejvyšší řadu a letos i na tu střední. Teď budou už jen lowendy, bez ohledu na názvy a třídy.
Uživatel
Každý, kdo koupil nebo má v plánu koupit svému dítěti mobil/tablet/počítač ať si předtím přečte knížku Digitální demence.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze