Alcatel One Touch 536: jednoduché véčko s velkou klávesnicí

4

Telefony véčkové konstrukce přeci jen zůstávají s námi. Na našem trhu se totiž objevuje novinka od Alcatelu, která v sobě kombinuje nejen véčkovou konstrukci, ale také poměrně stylový vzhled a také velká tlačítka klávesnice, která potěší nejen seniory. Ve výbavě pak potěší svítilna, FM rádio nebo jemný displej.

Alcatel zaplavuje náš trh mnoha modely. Už během druhého čtvrtletí se dočkáme novinek z letošních veletrhů. Ještě předtím se však začíná prodávat základní véčko, které sice díky velké klávesnici evokuje zařazení jen pro seniory, avšak díky líbivému vzhledu by mohlo zaujmout podstatně širší skupinu zákazníků.

Líbivý a pohotový

Telefony véčkové konstrukce mají dobu své největší slávy dávnou za sebou, nicméně stále ještě přežívají. Přeci jen jde o praktickou konstrukci, kdy postačí telefon jen otevřít a hned víte, zda se něco neděje. Netřeba nahmatávat nějaké tlačítko. K uzamknutí zase telefon pouze zaklapnete. Alcatel navíc vsadil hned na tři barevná provedení a klasickou černou doplnil elegantní bílou variantou a také stylovou červenou.

Alcatel One Touch 536 - oficiální fotografie

Náhodě Alcatel neponechal snadné ovládání. Po bocích přístroje tak naleznete hned několik tlačítek. Obligátním ovládáním hlasitosti počínaje a konče například klávesami pro svítilnu, spuštění FM rádia a budíku. Poslední klávesa viditelná v zavřeném stavu se nachází v místech, je SOS tlačítko. Po jeho stisku dojde k odeslání upozornění na předem navolená čísla.

Snadné telefonování a velká klávesnice

Alcatel také vyzdvihuje zabudovanou indukční spojku, která dovoluje využívat One Touch 536 i bez naslouchátka. Tento systém dokáže odstínit šum v pozadí a zesílit zvuk, takže se uživatel obejde bez dalších pomůcek, které jim pomáhají v běžném životě.

Dostupná bude i stylová červená varianta

Po rozevření telefonu na vás vykoukne 2,4palcový displej se standardním rozlišením 240 x 320 pixelů a schopností zobrazit až 65 tisíc barev. Ještě více potěší klávesnice s rozměrnými tlačítky, do kterých se snadno trefíte. Nechybí ani dvě tlačítka pro přímé volání například dětem, vnoučatům, či rodičům.

Výbava Alcatelu One Touch 536 je velmi základní. Zmíněno bylo již FM rádio. Kdyby vás snad rozhlasové stanice omrzely, či jste byli mimo signál, můžete se zaposlouchat do vlastních MP3. Telefon nepostrádá slot pro paměťové karty. Spojení s počítačem zajišťuje micro USB konektor nebo Bluetooth 2.1. Z klasických funkcí můžeme jmenovat vícepoložkový telefonní seznam s kapacitou 500 jmen, interní paměť na 300 SMS zpráv nebo podporu MMS zpráv. Podíváte se také na internet, avšak s pomocí jen základního připojení přes GPRS.

Baterie disponuje kapacitou 850 mAh a výrobce slibuje až 200 hodin v pohotovosti, případně až 3hodinový hovor nebo 38 hodin poslechu FM rádia. Nabití baterce trvá zhruba 3 hodiny. Alcatel One Touch 536 má také vlastní napájecí stanici, která je součástí balení. Nemusíte tedy neustále myslet na nabíjení a odpadá také manipulace s kabely a konektory.

Alcatel One Touch 536 je již v prodeji a pokud vás zaujal, připravte si 1 490 Kč, respektive 59,90 euro na Slovensku.

Technické parametry Alcatel One Touch 536

Kompletní specifikace
Konstrukce106 × 50 × 18 mm, 123 g, konstrukce: véčková, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát
ChipsetCPU: 1×104 MHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor850 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2013, ?
Diskuze ke článku
Borec
Pěkná cena, pro dědoušky a starší lidi ideální telefoun.
ityny
Docela pěkný telefon. Ty čísla na klávesnici mohli udělat krapet menší.
S55
Nemůžu se ubránit dojmu, že véčko s tímhle vzhledem (v zavřeném stavu) už na trhu bylo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze