Aktualizovaný Acer Swift 5 zůstává nejlehčím 14" notebookem na světě

3
Aktualizovaný Acer Swift 5 zůstává nejlehčím 14" notebookem na světě
  • Nejnovější generace notebooků Acer Swift 5 je vybavena procesory Intel Core desáté generace s grafikou Intel Iris Plus
  • Existovat bude i varianta s dedikovanou grafikou GeForce MX250
  • Prodej započne v říjnu, a to za ceny od 23 tisíc korun

Acer drží tradici a i na veletrhu IFA 2019 představil novou generaci notebooků Swift 5, který je stále nejlehčím 14palcovým notebookem na světě.

Na trh dorazí dvě verze: SF514-54T a SF514-54GT, které se budou lišit právě použitou grafickou kartou, a tím pádem i výkonem. Notebook si stále zachovává tenké tělo a elegantní design. Tělo je vyrobené z  kombinace hořčíko-lithiových a hořčíko-hliníkových slitin, hmotnost se tak mohla udržet na špičkové hodnotě 990 gramů. Tloušťka notebooku je rovněž velice příjemná, necelých 15 mm.

Obrazovku na třech stranách lemuje úzký rámeček, a notebook tak nabídne 86,4% poměr velikosti obrazovky ke svému tělu. Větší rámeček se jako již tradičně nachází pod displejem, stále však jde o slušné hodnoty. Díky procesoru Intel Core i7-1065G7 desáté generace a až 512GB SSD se čtyřmi PCIe 3.0 linkami budou mít uživatelé k dispozici slušný výkon na cesty, kam se Acer Swift 5 hodí kvůli své váze nejvíce.

Jak už jsme zmínili, notebook je osazen 14palcovým displejem, jde o dotykový IPS panel s Full HD rozlišením. Swift 5 je vybaven USB-C, které podporuje Thunderbolt 3, dále nabízí dvoupásmovou Wi-Fi 6 (802.11ax) a nechybí ani podpora Windows Hello prostřednictvím integrované čtečky otisků prstů.

Swift 5 vydrží na jedno nabití až 12,5 hodiny, potěší také rychlé nabíjení, které už po 30 minutách na nabíječce zajistí výdrž téměř 5 hodin. Aktualizované verze Swiftu 5 ve dvou barevných variantách (bílá, modro-zlatá) dorazí na trh již v říjnu za ceny startující na částce 23 tisíc korun za základní variantu.

Diskuze ke článku
End
LG Gram 14 má váhu 970g takže Acer není nejlehčí.
Xwert Is
Xwert Is
Zásadný problém pri notebookoch je nasávacia mriežka dole. Logicky je to dobré ale veľa ľudí nosí notebook keďže je to prenosné zariadenie do postele, gauč atď a potom to už problém je.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze