Aktualizace Lumií na Windows 10 Mobile začne v prosinci

70

Microsoft včera konečně představil zcela nové Lumie a na nich již finální verzi operačního systému Windows 10 Mobile. Na ten však také netrpělivě čekají majitelé starších kousků a nyní již víme, že aktualizační proces začne ještě letos, a to během prosince.

Microsoft Lumia

Na včerejší tiskové konferenci Microsoft odhalil hned tři nové Lumie – 950, 950 XL a 550. Jejich pojítkem je nasazení nového operačního systému Windows 10 Mobile. Ten však nebude dlouho výsadou pouze nových modelů, které se do prodeje dostanou v průběhu podzimu. Dle vyjádření Microsoftu na jeho Facebooku by totiž aktualizační proces měl začít již během prosince.

Odpověď s konkrétním termínem padla při dotazu na aktualizaci modelů Lumia 640 a Lumia 640 XL, což jsou letošní modely a je předpoklad, že by se nového systému mohly dočkat jako první. Microsoft dále uvedl, že hodlá aktualizovat postupně všechna zařízení, která aktuálně nabízí Windows Phone 8.1, avšak nutnou podmínkou bude 8GB interní paměť a 1GB operační paměť. Na řadu tak přijdou například Lumie 930, 830, ale také low-endy typu Lumia 430, 532 či 535. Naopak ze hry je Lumia 530 a to právě kvůli malé paměti.

Zdroje: facebook.com, microsoft.com

Diskuze ke článku
Pavel03
Znáš něco jiného než Facebook? Napadlo tě někdy, že jsou lidé kteří ho nevyužívají a nemají ani zřízený účet? Podle těch tvých příspěvků to vypadá, že když nejsem na facebooku, tak mi staci mobil bez OS.
Danny
Mám Lumii 640, takže v poho :)
Jenda Tangelmayer
Jenda Tangelmayer
Děkujeme redakci za zásah. +100 like
Luke
Dobrá zpráva. Mám Lumii 830 a moc mě baví, na nový systém se těším. Mám rád změny. Nevíte, které starší přístroje budou umět continum? Díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze