Acer představil nový 15,6palcový Chromebook s Intelem páté generace

42

Acer se jako jeden z prvních na letošním veletrhu CES 2015 pochlubil svými novými produkty. Již tradičně jich je velká řada a Acer nezapomněl ani na segment Chromebooků. Ten bude nově zastoupen 15,6palcovým modelem Acer Chromebook 15. Ten nabídne Intel Core i3 procesor páté generace, SSD úložiště a také nové WiFi standardu c.

Acer Chromebook 15 – první pohled z CES 2015

CES každoročně nepatří pouze telefonům a tabletům, ale také notebookům a další spotřební elektronice. Právě do segmentu notebooků přibude novinka v podobě Acer Chromebook 15, který přinese 15,6palcový displej ve dvou variantách – s FullHD rozlišením a také v levnější verzi s rozlišením 1366 × 768 pixelů. Displeje mají být kryté antireflexní vrstvou a silné zdroje světla by neměly působit takové odlesky. Na základně najdeme také dvojici reproduktorů. Celkově bude nový Chromebook vážit 2,0 kg a rozměry budou činit 383 × 256 × 24,2 milimetrů.

TIP: Recenze Acer Aspire R13 – Konvertibilita v novém

Acer Chromebook 15

Další zajímavosti najdeme pod plastovou skořápkou. Acer se rozhodl osadit notebook plnohodnotným procesorem Intel Core i3 páté generace a procesorem Intel Celeron ve slabší variantě. Procesorům od Intelu bude dělat společnost SSD úložiště ve velikost 16 nebo 32 GB. To na Chromebook bohatě stačí, jelikož jejich hlavní idea spočívá ve využívání cloudových služeb. Operační paměť bude začínat na 2 GB a končit na 4 GB. Z konektivity disponuje nový Chromebook 15 MIMI 2x2 WiFi standardu 802.11ac. Další periferie připojíte pomocí Bluetooth 4.0, jednoho USB 3.0 portu, USB 2.0 portu a HDMI portu. Fotografy jistě potěší přítomnost slotu na SD karty.

Oficiální snímky nového Acer Chromebook 15

Cena se sice bude lišit podle regionu a konfigurace, ale Acer zmiňuje cenu nejlevnější konfigurace Chromebooku 15, která má činit 249,99 dolarů (přibližně 6 700 korun s DPH). Za to tedy dostanete displej s nižším rozlišením, 2 GB operační paměti, procesor Intel Celeron a 16GB SSD úložiště. Acer v současnosti zabírá přibližně 40 % trhu s Chromebooky a tento nový model má být prvním Chromebookem s touto úhlopříčkou.

Acer Chromebook 15

Startovací cena bude 6 990 Kč a na českém trhu se objeví v průběhu června.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Pavel
Má to displej, má to klávesnici, má to konektory, má to operační systém ale počítač to není, co to je?
Chromebook.
Lukáš Přikryl
Lukáš Přikryl
Pořídil jsem si Acer Chromebook 11 v nejslabší konfiguraci v ceně 5990 Kč a můžu říct, že jsem spokojen. Nic jsem od tohohle zařízení nečekal a bral to tak, že si rozšířím obzory a vyzkouším něco nového. Po několika týdnech používání jsem překvapen. Velmi rychlé zařízení s dlouhou výdrží na baterie. Přemýšlím kdy jsem v poslední době zapnul svůj Macbook Pro a bylo to myslím jen dvakrát a jen abych z něj vytáhnul nějaká data. Chromebook je nejpoužívanější počítač v domácnosti, je to pohodlnější než tablet a rychlejší než notebook s Winndows.

Proč se o Chrome OS vyjadřují jedinci, co jim vůbec nerozumí, nikdy je nepoužívali ba ani nikdy nedrželi v ruce. A argumenty typu, že nejdou instalovat žádné pořádné programy jsou sice pravdivé, ale chtěl bych třeba vidět, jak na Asusu X205 a nebo Aceru E11 se stejným hardwarem co má můj Chromebook 11 od Aceru pohodlně hrajete hry a používáte Photoshop a podobně.

Andrej Michalek
Výkon Intel Core i3 bude využitý až 2 aplikáciami, ktoré tento systém podporuje.
Radek Spáčil
Radek Spáčil
Na něco takového jsem čekal...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze