Acer má svůj chytrý náramek. Na Computexu jsme ho vyzkoušeli

3

Acer rovněž nastoupil do rychle se rozjíždějícího vlaku s nositelným příslušenstvím a představil svůj fitness náramek s displejem a měřícími funkcemi, který připojíte k jakémukoliv Androidu a hraje různými barvami. My jsme na veletrhu Computex novinku vyzkoušeli. Dokáže v tvrdé konkurenci obstát?

S nositelnou elektronikou v poslední době přichází jeden výrobce za druhým. Všichni chtějí stihnout úvodní boje o to, jak vlastně toto odvětví do budoucna bude vypadat. Vyhrají náramky, hodinky, brýle nebo snad něco úplně jiného? Nikdo nechce zůstat pozadu a na trh vstupuj s více či méně originálním či připraveným modelem.

Acer Liquid Leap

Malý displej, barvičky a klasické fitness funkce

Acer v New Yorku představil svůj náramek Liquid Leap, který je celkem zdařilým úvodem. Neomezil se pouze na prostou kopii klasického Fitbitu jako Alcatel, ale přinesl navíc i displej. Ten je sice pouze malý, černobílý, ale poměrně dobře čitelný. Nenechte se ale zmást černou plochou na přední straně náramku, displej je bohužel mnohem menší. Originálním způsobem se displej probouzí, stačí na něm dlouze podržet prst. Přehledné a jednoduché je i menu, i když je škoda, že výrobce nepřidal gesto nebo jiný způsob pro rychlý návrat na hlavní obrazovku nebo o krok vzad, vždy musíte v menu hledat šipku zpět.

Co se funkcí týče, nepřináší Acer nic převratného a razí zlatou střední cestu. Kromě pedometru, který počítá kroky a následně vám na displeji náramku i telefonu ukáže jejich počet, vzdálenost a spálené kalorie, je k dispozici i monitoring spánku, vzdálené ovládání hudebního přehrávače a dokonce i notifikace. Náramek umí upozornit vibracemi na hovor nebo SMS, u dalších aplikací a událostí to zatím neumí, ale možná se dočkáme později.

Acer Liquid Leap – první dojmy z Computexu

Opět ten adaptér

Náramek je voděodolný, bude se dodávat v mnoha barevných variantách a konstrukčně je velmi jednoduchý, designově pak poměrně povedený. Zamrzí jen trochu větší tloušťka, přibližně 17 milimetrů je trochu více, než se z fotek může zdát. Zapínání je podobné jako u Sony SmartBand nebo Fitbitu, náramek je celý gumový s elegantním plastovým předělem na horní straně. Velmi nešikovně je vyřešeno nabíjení. Opět musíte použít adaptér, který je velký a nevzhledný.

Zapínání a nošení je pohodlné, k nabíjení je ale nutno použít velký a nevzhledný adaptér

K náramku se dodává také aplikace pro Android a výhodou je, že nejste omezeni pouze na telefony Acer. Aplikace je velmi jednoduchá, přehledná a graficky povedená a v podstatě jen zobrazuje všechny naměřené údaje s možností procházení historie.

Acer Liquid Leap

V prodeji v létě

Náramek Acer Liquid Leap se začne na světovém trhu prodávat v létě, někteří majitelé nového smartphonu Liquid Jade ho zdarma najdou společně s telefonem. Údaje o samostatné ceně a dostupnosti v České republice zatím nejsou známé.

Náramek bude k dispozici v mnoha barvách, Acer ho přibalí i zdarma k novému telefonu Liquid Jade
Diskuze ke článku
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Na obranu Aceru a Samsungu musím říct že díky adaptéru je tělo čité a nekazí ho žádná díra a navíc by musela být záslepka kvůli vodotěsnosti.
Andrej Michalek
To si s tým rastrom robia srandu...môžeme rovno pixely počítať a to hneď z fotky...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze