Acer Liquid Zest a Liquid Zest 4G: nižší třída s Androidem 6.0

3

Na veletrh MWC 2016 si Acer přivezl mimo jiné dvojici levných smartphonů nižší třídy – Liquid Zest a Liquid Zest 4G. Na první pohled jsou od sebe k nerozeznání jako jednovaječná dvojčata. Ten s přidomkem 4G však nabídne i LTE, ale na druhou stranu lehce nižší takt procesoru. Jinak oba přichází s 5palcovým HD displejem a lákají na DTS zvuk.

Acer Liquid Zest a Acer Liquid Zest 4G

Oba modely nabídnou totožný lehce zaoblený vzhled, který se podobá předchozím modelům z řady Liquid. Kromě konzervativnější černé si můžete vybrat ještě bílou variantu. Jediným designovým výstřelkem je stříbrný pásek táhnoucí se po celém obvodu telefonu.

Telefony dostaly shodný 5palcový IPS displej, který nabídne rozlišení 1 280 × 720 pixelů, což nám dává jemnost 294 ppi. Rozdíly bychom však nalezly pod kapotou. Acer Liquid Zest je poháněn čtyřjádrovým čipsetem taktovaným na 1,0 GHz. Druhý model Liquid Zest 4G disponuje rovněž čtyřjádrovým čipsetem, ale taktovaným na 1,3 GHz. Acer neuvedl, o jaké čipsety se jedná, ale zdá se, že by to mohly být MediaTeky MT6735 a MT6735M. Stejně tak nezveřejnil ani velikost RAM, interního úložiště nebo to, zda telefony podporují paměťové karty. Neznámé jsou i informace o kapacitě akumulátoru.

Pochlubil se však osmimegapixelovým zadním fotoaparátem se solidní světelností f/2.0, automatickým ostřením a přisvětlovací LED. Vepředu je pětimegapixelový fotoaparát se širokoúhlým objektivem, který zachytí scénu v rozsahu 85 stupňů.

Velkým tahákem má být rovněž prostorový DTS zvuk a zde je další rozdíl mezi oběma modely. Liquid Zest je dodáván s DTS Sound Studio, zatímco Liquid Zest 4G má DTS HD Premium Sound pro větší zvukové pole, vyšší vokální jasnost a více detailů.

Acery Liquid Zest dostanou už z výroby Android 6.0. Na evropské trhy by se měly dostat v průběhu dubna, respektive května u 4G verze. Cena Liquid Zest bude startovat na sympatických 2 990 Kč, model s LTE bude o tisíc korun dražší.

Technické parametry Acer Liquid Zest

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 4×1 GHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2016, 2 990 Kč

Technické parametry Acer Liquid Zest 4G

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetCPU: 4×1,3 GHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2016, 3 990 Kč

Zdroje: androidheadlines.com, ubergizmo.com, fonearena.com