Acer Liquid S2 - první telefon se záznamem videa v rozlišení 4K

8

Acer nechtěl zůstat ve stínu výrobců TOP smartphonů a představil našlapaný Liquid S2. Tento vzhledově zajímavý smartphone nabídne úhlopříčku o velikosti 6 palců, v tomto případě už mluvíme o tabletofonu (phabletu, chcete-li). Jelikož Acer pochopil, že velikostí úhlopříčky ani rozlišením displeje už neohromí, vyrukoval s novým tahákem. Natáčení videa v rozlišení 4K. To bude do budoucna další mezník pro všechny výrobce a jejich TOP smartphony.

Acer byl oficiálně představen teprve dnes a přesto dokázal okamžitě zaujmout. Natáčení videa v rozlišení 4K je v mobilním světě novinkou. Tedy novinkou. Je pravda, že nedávno představená Motorola Moto X má čip, který standardně umožňuje nahrávání videa ve 4K, telefon ale asi podle Motoroly a Google nemá dostatečně silný výpočetní výkon, a tak je tato funkcionalita blokována. Sony Xperia Z1 (Honami) bude také umět video v rozlišení 4K, ta však ještě stále nebyla oficiálně představena, i když informací uniklo více než dost. Acer má tedy svoje prvenství jisté.

Zpět tedy k Aceru. Acer nabídne nejenom záznam videa v rozlišení 4K, ale také fotoaparát s rozlišením 13 Mpx. Přední fotoaparát nabídne rozlišení 2 Mpx, a i ten dokáže nahrávat videa v rozlišení FullHD (1080p), za což určitě chválíme. O zpracování fotek a videí se postará procesor Snapdragon 800, kterému budou sekundovat 2 GB paměti RAM. Šestipalcový IPS displej nabídne pro TOP smartphony standardní rozlišení FullHD.

Acer Liquid S2 se díky své úhlopříčce řadí mezi další neskladné tabletofony. Na obrázku s červeným a černým zadním krytem.

Dále se můžeme těšit na podporu LTE. Wi-Fi 802.11 ac je pak samozřejmostí. Telefon bude držet při životě baterie s kapacitou 3 300 mAh. Až dlouhodobé užívání však ukáže, jak dlouho telefon vydrží v běžném a náročném provozu a jestli je kapacita dostatečná. Cena zatím nebyla oznámena, Acer Liquid bude ve světě dostupný již v říjnu, dostupnost v České republice je zatím značně nejistá. Telefon bude k vidění již tento týden na veletrhu IFA.

Technické parametry Acer Liquid S2

Kompletní specifikace
Konstrukce166 × 86 × 9 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 4 096 × 2 048 px
ChipsetCPU: 4×2,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2013, ?

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Naposledy upraveno: 2. 9. 2013 14:07
Super parametre ale je to VELKE 6" :/ keby mal 5 no dalo by sa uvažovať... :)
Marek Posolda
Marek Posolda
Toto že má 6" displej :-O to vypada tak na 4,7" podle toho obrazku

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze