Acer brzy představí 8,1“ tablet Iconia W4 s procesorem Intel Bay Trail

Acer jako vůbec první výrobce představil 8palcový tablet s operačním systémem Windows 8. Nyní se zdá, že oproti konkurenci, která teprve pracuje na generaci první, již finišuje s pracemi na jeho nástupci, a nejen to.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Nejnovější informace ukazují na to, že Iconia W4-820 poběží pod taktovkou operačního systému Windows 8.1 a bude poháněn čtyřjádrovým čipem Intel Atom Z3740, který využívá nejnovější architekturu Bay Trail. Kromě toho by měl nabídnout také 8,1palcový displej o rozlišení 1 280 x 800 pixelů, Bluetooth, HDMI výstup, 32 GB paměti, webkameru, zadní fotoaparát a kancelářský balíček Microsoft Office ve verzi Home & Student.

intel-atom-logo

TIP: RECENZE: Acer Iconia Tab A1 – levný konkurent iPadu mini?

Asi každého hned napadne, že se jedná o jakýsi vylepšený model Iconie W3. Tomu se nemůžeme ubránit ani my. Acer by měl novinku představit během října letošního roku, kdy je naplánován také debut operačního systému Windows 8.1.

Dozvěděli jsme se ale také to, že Acer představí nejméně ještě jeden model – tím by měl být Acer Iconia A1, ovšem ne ten, který již známe (810), ale jeho inovovaná verze. Ten nabídne operační systém Android a 7,9palcový displej stejně jako jeho předchůdce.

Zdroj: Liliputing