5 měsíců čekání. Sony Xperia 5 III se do Evropy dostane zřejmě až v září

18
5 měsíců čekání. Sony Xperia 5 III se do Evropy dostane zřejmě až v září
Fotografie: Sony
  • Sony Xperia 5 III byla představena již letos v dubnu
  • Evropská cena má být 999 eur

V letošním roce Sony představilo pouze tři novinky, a to Xperii 1 III, Xperii 5 III a Xperii 10 III. Do prodeje na českém trhu se od dubna, kdy byl zmíněný trojlístek představen, dostala jen poslední jmenovaná. Na ostatní dvě, které jsou špičkově vybaveny, nadále čekáme. Dle informací fonearena.com se navíc čekání vůbec neblíží ke konci. Japonský výrobce se nedokáže vymanit z toho, že má velké problémy nové telefony dostat do prodeje.

Xperia 5 III je od pohledu spíše menším mobilem, který po vzoru svých předchůdců padne velmi dobře do ruky. Přesto má velmi dobrou výbavu se špičkovým procesorem či OLED displejem. Jedinou výraznější kaňkou na kráse zůstává absence bezdrátového nabíjení. Dle nejnovějších informací začne prodej Xperie 5 III na evropských trzích až v září, což je 5 měsíců po oficiální premiéře. Cena má činit 999 eur, což je v přepočtu zhruba 26 tisíc korun. Závěrem dodejme, že nejvybavenější Xperia 1 III má stát 1 299 eur, což je přibližně 33 tisíc korun.

Sony Xperia 5 III

Rozměry157 × 68 × 8,2 mm, 168 g
DisplejOLED, 6,1" (2 560 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
S tímto přístupem dopadnou do 2 let jako LG
Pepa Pepa
Pepa Pepa
No tvl... Já nemám slov. Jak to, že tak veliká firma, jako Sony, má s těmi telefony a jejich dostupností takový problém, jako nikdo z velkých hráčů...

To si tu 5 III mohli nechat až na podzim.
Mara Studna
Mara Studna
Ted řeknu svůj názor jakožto Fanda SONY!!!!Jsem s prominutím Nasranej a to dost!!!!DO Boha-tak bud je příčinou zpoždění nedostatek čipů,či jiných komponent,což je v době covidové bohužel neštěstí,nebot i Naše Automobilka Skoda ruší směny ve výrobě ze stejných důvodů-nedostatek komponent,v ostatním je neomluvitelné,že V Cíně se rozběhl prodej 20.května a jinak všude je Ticho a Nikdo není schopem nebo ochoten tuto situaci vysvětlit!!!Obecně je trapné,že uspořádám prezentaci na produkt,14.dubna a do dnešních dnů ho Nejsem schopen uvést na trh?Musí zde být nějaký vážný problém a to že firma není schopna o tom aspon nějak informovat,považuji za trapné a ostudné,už vůči fanouškům.A co je zvláštní,že informace zkrátka Nejsou Nikde-je to divné a nepochopitelné!!!
Ben Ben
Ben Ben
Koukam ze nove Xperie budou vzacnejsi nez Playstation 5 :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze