3DMark vyřadil některé modely od HTC a Samsungu za podvádění

39

Poslední dobou přibývají různé informace o podvodech při měření výkonu telefonů pomocí benchmarků. Jeden z nejznámějších, Antutu, již kvůli tomu měl problémy, ty vyřešil příslibem nové verze, kde podvod již prý nebude možný. Nyní přichází informace o podvodech v 3DMarku, ze seznamu totiž bylo vyřazeno několik zařízení.

Futuremark, vývojáři jmenovaného 3DMarku, se pustili do boje proti podvádění při benchmarcích opravdu s vervou. Byla provedena kontrola výsledků a podle oficiálního vyjádření byly některé telefony vyřazeny z celkového žebříčku. Konkrétně se jedná o modely HTC One, HTC One mini, Samsung Galaxy Note 3 a odebrán byl i tablet, také od Samsungu, Galaxy Note 10.1 2014. Tato zařízení sice nebyla zmíněna přímo, nebylo však těžké si je dohledat v samotném seznamu s výsledky.

Výsledky 3DMarku s vyřazenými zařízeními

Samsung se již sice k situaci vyjádřil, nedočkali jsme se však žádného kloudného vysvětlení, v oficiálním prohlášení Samsung pouze popřel, že by podvody u benchmarků zamýšlel. Od HTC jsme se ničeho nedočkali. Situace ohledně podvodů u benchmarků se tak začíná přiostřovat. Výrobci totiž dobře vědí, jak je tato hra s čísly důležitá, a že dokáže zahýbat s prodeji. Uvidíme, jak se celá situace vyvine, podobné postupy by ale mohly i renomovaným výrobcům velmi pošramotit pověst.

Zdroje: androidizen.com

Diskuze ke článku
fero
Já se furt divím, že si někdo koupí mobil jen proto, že někde na netu píšou že je v benchmarku vysoko :D. Pak se všichni diví na ytb obrázkům, na kterých se nová SGS4 trhá :D. Je to směšné.
Martin Kotlan
Martin Kotlan
Naposledy upraveno: 30. 11. 2013 00:51
To podvádění HTC One mě docela zklamalo, ale nikdo jim neupře jejich opravdu velmi dobře odladěné uživatelské prostředí, skvělé reproduktory, úžasnou hliníkovou konstrukci a dechberoucí displej :). Po dlouhé době se HTC-čku mobil opravdu povedl a podle mě je to mobil č.1.

PS: nezklamalo mě to kvůli tomu, že bych mobil vybíral podle benchmarků, ale už jen kvůli tomu, že to má HTC za potřebí.
Pavel Gajdoš
Pavel Gajdoš
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Maniac.NewBench
Je to aplikace, kterou jsem vytvořil já. Můžu vám garantovat, že v ní žádný z výrobců nepodvádí a je to také důvod proč jsem appku vytvořil, abych mohl skutečně a nezkresleně porovnávat :)
Michal
Galaxy S3 - 62.8 - zajímavý, když se po updatu na 4.3 nedá pro kousání kloudně používat a výkon naměřený vyšší nežli u S4 a HTC One.. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze