Souboj platforem – NVIDIA Shield Tablet vs. Xbox 360 vs. PS3

Jednou ta doba musela přijít a podle prvních srovnání to vypadá, že jsme konečně svědky toho, že tablety dotáhly starší generace konzolí. V článku se podíváme na porovnání hry Trine 2 na tabletu NVIDIA Shield a konzolích PS3 a Xbox 360.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Může opravdu již nyní porazit tablet starší konzole PS3 a Xbox 360? To je otázka, kterou si klademe poslední dva roky a většinou zůstávalo spíše u přání než u praktických výsledků. S nástupem mobilního čipu NVIDIA Tegra K1 se však karty obrací a teoretický výkon, jak napovídají benchmarky, je dokonce vyšší než u minulých generací konzolí.

K1-vs-360-vs-PS3
Teoretický výkon Tegra K1 je větší než u konzolí a potvrzují to i benchmarky

Mimo oblíbené srovnávací benchmarky neexistuje moc možností, jak tyto dva světy porovnat. Tento týden však byla uvolněna hra Trine 2, která existuje pro všechny tři platformy. Magazín Eurogamer tak podrobil tuto hru detailnímu zkoumání. Verze se sice liší co do obsahu, kdy Android verze obsahuje více úrovní a prakticky se jedná o kopii hry z PC a PS4, ale co po stránce enginu moc rozdílu již není.

Na všech platformách je zamknuté FPS na 30 snímků za sekundu a graficky jsou tituly prakticky identické. Android verze obsahuje v některých pasážích lepší práci se světlem a stíny, naopak konzolové verze využívají pokročilé vyhlazování hran.

TIP: Xiaomi Mi Pad dosáhl v AnTuTu impozantní skóre

NVIDIA Shield a hlavně nový čipset Tegra K1 dokazuje, že doba kdy se k nám dostávají tablety s herní grafikou starších konzolí, právě nastala. Na mnoho titulů, které jsou na starších verzích konzolí, si ještě nějaký čas počkáme a některé nikdy na tabletech neuvidíme, ale Trine 2 dokazuje, že doba kvalitního tabletového hraní je tu.

Zdroj: eurogamer.net