Blíží se veletrh MWC 2015: na co se v Barceloně můžeme těšit?

11

Tradiční a dost možná i vůbec nejočekávanější akce roku, veletrh Mobile World Congress konající se opět v Barceloně, již klepe na dveře. Za pár dní se otevřou vstupní haly a přední výrobci odhalí své novinky. O mnoha z nich již více či méně víme, a proto je ideální čas si zrekapitulovat, na co se můžeme těšit.

MWC 2015

Veletrh Mobile World Congress 2015 se koná opět ve španělské Barceloně. Letos se brány veletrhu otevřou v pondělí 2. března a uzavřou se ve čtvrtek 5. března. Klíčové tiskové konference však proběhnou již tradičně den předem, tedy v neděli 1. března. Naše redakce se proto do Barcelony vydává s předstihem již zítra. Stejně jako loni bude mít mobilenet.cz v místě dění tři redaktory a můžete se těšit na bohatý informační servis skládající se nejen z článků, ale dojmů z novinek, fotografií a samozřejmě videí.

Tiskové konference

Neděle 1. března

  • 10:00 – Acer (odhalení novinek)
  • 13:00 – LG
  • 13:30 – Huawei
  • 16:00 – HTC
  • 16:00 – Alcatel
  • 18:30 – Samsung

Pondělí 2. března

  • 08:30 – Microsoft
  • 11:30 – Jolla
  • 15:00 – Intel
  • 15:00 – T-Mobile

Acer

Novinky má pro veletrh připraven tradiční výrobce Acer. Dokonce na ně prostřednictvím sociálních sítí láká. Kromě několika výřezů fotografií však výrobce nic neprozradil a my tak pouze víme, že se dočkáme nových telefonů a wearables. Odhalení proběhne během nedělního dopoledne, kdy sice Acer nepořádá klasickou tiskovou konferenci, ale měl by ukázat své novinky.

Asus

Hlavní příděl novinek Asus zřejmě vyčerpal ne nedávném veletrhu CES 2015, avšak možná si něco schoval i pro Barcelonu. Mluví se zejména o dalším ZenFonu 2, tentokrát však o menší a patrně cenově dostupnější verzi. Zatímco již známé ZenFony 2 disponují 5,5palcovými displeji, případná novinka by měla být skromnější a spokojit se s 5palcovým displejem.

Vlevo na snímcích údajná menší varianta ZenFonu 2

HTC

Velké věci by se měly dít kolem HTC, které má tiskovku v neděli odpoledne. Jistou věcí je představení nové vlajkové lodi One (M9). Zázraky však již asi nečekejme, neboť HTC ukázkově novinku neuhlídalo a uniklo o ní snad vše, co mohlo. Víme tudíž, že výrobce bude pokračovat v osvědčeném designu, avšak vylepší procesor a fotoaparát. I přes skutečnost, že největší trumf HTC patrně vyneslo s předstihem, bychom se stále měli mít nač těšit. Kromě telefonu by totiž HTC mělo představit svůj první počin řady wearables. Zda půjde o hodinky či náramek se nechme překvapit.

Tisková konference: neděle 1. března – 16:00

HTC svou novinku neuhlídalo

Huawei

Ihned po nedělním obědě si můžete případnou siestu zpříjemnit sledováním tiskovky Huawei. V jeho případě může panovat zklamání, neboť klíčový model P8 bude představen až v dubnu. Nicméně i tak je ve hře hned několik možných novinek. Dočkat bychom se měli hned tří nových tabletů. Pozornost na sebe strhává také případná kompaktnější verze oblíbeného modelu Mate 7. Menší model by měl nabídnout pouze 5,5palcový displej oproti šesti palců u klasického modelu Mate 7.

Tisková konference: neděle 1. března – 13:30

Lenovo

Poměrně o dosti modelech se hovoří v souvislosti s ambiciózním čínským Lenovo. Všem vévodí patrně případný model Vibe Shot, který by měl vsadit na hliníkovou konstrukci a kvalitní fotoaparát s optickou stabilizací. Záhy po tomto modelu však Lenovo neuhlídalo hned další čtyři chystané novinky řady Vibe. Kupříkladu Vibe X3 by mohl nabídnout čtečku otisků prstů, duo Vibe P1 a Vibe P1 Pro zase vsadí na silné baterie.

Uniklé oficiální snímky chystaných novinek Lenovo

LG

Částečně překrývající se konference, to bude situace LG a Huawei. Pojítkem může být také fakt, že ani LG neplánuje v Barceloně odhalit svůj vlajkový model a případného LG G4 se dočkáme později na samostatné akci. Prozatímní situace vypadá tak, že se LG zaměří především na chytré hodinky. Již s předstihem totiž představilo duo Watch Urbane a Watch Urbane LTE. Především druhý model láká na špičkovou výbavu a silnější baterii. V případě telefonů se na veletrhu jistě objeví čtveřice novinek, které již výrobce představil před několika dny.

Tisková konference: neděle 1. března – 13:00

Hlavní novinky již LG představilo

Microsoft

Fanoušci Lumií a systému Windows Phone si budou muset přivstat v pondělí. Neboť již v osm hodin ráno startuje klíčová tisková konference Microsoftu. Samozřejmě se očekává představení nových modelů nebo odhalení dalších novinek kolem mobilní varianty Windows 10. Prozatím se však Microsoftu daří držet téměř vše pod pokličkou, pakliže něco tají. Unikly pouze informace o případné Lumii 640 s 5palcovým HD displejem, podporou LTE a NFC, chystá se údajně také nový tabletofon Nokia Lumia 1330.

Tisková konference: pondělí 2. března – 8:30

Samsung

Nebudeme si nic nalhávat, prim bude na veletrhu hrát opět Samsung. Ten má již vyhrazen tradiční večerní čas v neděli a těšit se můžeme na to nejlepší, co výrobce z Jižní Koreje za poslední měsíce vymyslel. Oficiálního představení by se totiž měl dočkat Samsung Galaxy S6, tedy nová vlajková loď. U novinky se počítá s nasazením procesoru Exynos, lepším displejem a fotoaparátem, nebo velmi tenkým tělem, což odskáče baterie nižší kapacitou. Velmi pravděpodobně nezůstane u jednoho modelu, neboť se spekuluje ještě o Edge variantě, tedy modelu Galaxy S6 se zakřiveným displejem. Vyloučena dále nejsou ani zařízení kategorie wearables, jako jsou hodinky či náramky. V očekávání jsou i nové tablety. Hovoří se především o modelech Galaxy Tab S2 8 a Galaxy Tab S2 9.7.

Tisková konference: neděle 1. března – 18:30

Další snímky demo verze Samsungu Galaxy S6

Sony

Letos bude akce MWC 2015 trošku opomenuta od japonského Sony. Tradiční tiskovou konferenci, na které jsme byli z minulých let zvyklí, se alespoň prozatím nechystá. Tomu odpovídají také informace o modelech Xperia Z4 a Xperia Z4 compact, které se představí až později v tomto roce. Na druhou stranu zde máme spekulace o Xperii střední třídy s 5,2palcovým displejem a procesorem Snapdragon 615, které nebude chybět podpora LTE. Dočkat bychom se dále mohli také nového desetipalcového tabletu, který by mohl načít řadu Z4. Výbava má být špičková a vévodit ji má 2K displej.

Sony Xperia Tablet Z4
Chystaný model Sony Xperia Tablet Z4

Ostatní

Na veletrhu však bude vystavovat a pořádat menší tiskové konference i spousta dalších výrobců. Pozornost na sebe určitě strhne Alcatel, který má tiskovku v plánu v neděli od 16:00. O novinkách prozatím v podstatě nic neuniklo, nicméně Alcatel je znám pravidelným představováním nových modelů.

Vlastní stánek bude mít na veletrhu i finská Nokia, letos již samozřejmě bez mobilní divize. Seznámit bychom se tak mohli s tabletem N1, případně novými modely či budoucností výrobce. Vystavovat na veletrhu bude také KAZAM, který tento týden představil 8 nových telefonů a 2 tablety. Do Barcelony by se měl podívat také výrobce tenkých telefonů Gionee a rovnou představit údajně ještě tenčí novinky. Zajímavý by mohl být stánek výrobce Yezz, který produkuje telefony nejen s Androidem, ale i Windows Phone a Firefox. Navíc nedávno potvrdil spolupráci na Projectu Ara.

Diskuze ke článku
Karel
Nejvíc mě asi zajímá Lumia 1330/1335
Xwert Is
Xwert Is
Tie časy čo ste uviedli sú tunajšie ? alebo je to čas v Barcelone ?
lada
Chtěl by to vlajkovou loď od Microsoftu a nebo alespoň nástupce L1020.
venca
Kdy bude mít tiskovku Microsoft? Na začátku článku máte napsáno, že v 8:30, v textu potom, že v 8:00.
A bude z ní online přenos?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze